Прочитај ми чланак

Чанков секретар претукао човека, умало га није онесвестио од батина !

0

Умало сам се онесвестио од батина, тврди Владимир Мелег, кога је 19. маја на пумпи у Новом Саду зверски повредио Горан Веселиновић. Месец дана сам носио лонгету на десној нози, каже повређени

– Чанков секретар ме је тукао тако зверски да сам се умало онесвестио. Ударао ме је ногама и рукама по глави и телу. То му није било доста, па ме је вратима аутомобила ударао по нози толико јако да ми је тешко повредио колено, због чега сам морао да носим лонгету – каже за Курир Владимир Мелег (57) из Новог Сада, којег је, како тврди, пребио Горан Веселиновић, секретар секретаријата Лиге социјалдемократа Војводине, чији је лидер Ненад Чанак.

Инцидент се догодио 19. маја ове године на бензинској пумпи НИС Нафтагас у Улици Максима Горког у Новом Саду и снимиле су га сигурносне камере.

– Кренуо сам са пумпе, а онда стао јер ми је зазвонио мобилни телефон. Одједном је из кола иза мене изашао Веселиновић и рекао: „Што не крећеш већ?“ Одговорио сам му да ћу одмах кренути, а он је тада из чиста мира почео бесомучно да ме удара – прича Мелег, који је против Веселиновића поднео приватну кривичну пријаву.

Он каже да о инциденту није хтео раније да говори јер се плашио за безбедност своје породице.

– То су моћни људи. Тек сада када се променила власт у граду могу да добијем правну заштиту. Јасно је шта се десило ако се зна да је на крају против мене поднета прекршајна пријава за нарушавање јавног реда и мира иако сам ја претучен – каже Мелег, иначе члан Градског одбора СНС.

У новосадској полицији кажу да су упознати с овим инцидентом и наводе да је поднет захтев за покретање прекршајног поступка против Веселиновића и Мелега.

– Они се терете да су учинили прекршај из Закона о јавном реду и миру – кажу у полицији.

Владимир није раније причао о инциденту јер се плашио за своју безбедност

Саслушање Ненада Чанка 19. октобра

Ненад Чанак осумњичен је да је са својим телохранитељима 23. септембра испред ресторана „Тако је суђено“, чији је власник бивши ватерполиста Данило Икодиновић, претукао Београђанина Павла Лешановића после свађе око девојке. Против њега је покренута истрага због насилничког понашања. Чанак ће због тог инцидента бити саслушан пред истражним судијом 19. октобра, а за исти дан је заказано и испитивање сведока тужилаштва. Испитивање сведока Павла Лешановића и сведока који имају пребивалиште у Београду заказано је за 25. октобар.

 

Батинаш у Душанбеу?

Током јучерашњег дана безуспешно смо покушавали да ступимо у контакт с Веселиновићем. У странци чији је члан рекли су нам да тамо ретко свраћа. Иначе, он је на свом Фејсбук профилу навео да се преселио у Душанбе, главни град Таџикистана.

 

( Курир )