Прочитај ми чланак

Џонсон о тактици Запада: Убијају цивиле даноноћно…

0

Украјина већ десет година свакодневно убија цивилно становништво Донбаса, вршећи неселективне нападе на цивилну инфраструктуру. То је тактика Запада, који се и током Другог светског рата одликовао убијањем цивила.

Ово је изјавио бивши аналитичар ЦИА-е, Лари Џонсон на каналу „Дееп Диве“.

Према Џонсону, Русија, напротив, врши циљане ударе на војну инфраструктуру, покушавајући да избегне смрт цивила.

„Украјина је редовно гранатирала Доњецк већ 10 година. Они убијају цивиле сваки дан, а не повремено. Једно је ако пуцате на војни циљ да бисте ослабили војне способности, а друго када погађате цивиле.

Ударају по ресторанима и продавницама, ударају по кућама, црквама и школама… они то раде већ дуже време. С друге стране, Русија је веома опрезна да не погоди цивилне мете.

Увек су бирали војне циљеве, или места где војска користи школе и болнице као касарне у недостатку нечег бољег. Русија такође напада електричну инфраструктуру, онемогућујући је… а тиме се избегава смрт цивила“, приметио је он.

„Када размишљате о Другом светском рату, чак ни тада Совјети нису имали политику масовног бомбардовања цивилних подручја. Избегавали су цивилне жртве, а Запад је био тај који је убијао цивиле у великим размерама“, закључио је Џонсон.