Прочитај ми чланак

Прете професорима смрћу због афере „Индекс”

0

Професорима Правног факултета последњих неколико месеци путем мејлова или телефона стижу претеће поруке које су узнемиравајуће и морбидне попут "погинућеш или умрећеш", потврдио је начелник Полицијске управе у Крагујевцу, Иван Ђоровић.

Ђоровић је рекао агенцији Бета да је полиција почела да ради на овом случају према захтеву Основног јавног тужилаштва, а по пријави коју су поднели професори.

Он је навео да се ради о претећим порукама.

– С обзиром да такви садржаји стижу електронским путем, о том случају смо обавестили Више тужилаштво за високотехнолошки криминал у Београду, од којег смо затражили да се укључи у рад. Ми ћемо наставити да предузимамо остале оперативне радње – рекао је Ђоровић.

Он је навео да су узнемирујући садржаји упућивани на адресе професора Правног факултета из афере "Индекс", али и осталима који са тим немају везе.

Паника на Универзитету
У ректорату Универзитета кажу да су мејлови и СМС поруке унели панику на овој високошколској установи, али нико званично није хтео да то коментарише.

Према досадашњим сазнањима, послате су и поруке о наводној смрти ректора крагујевачког Универзитета Слободана Арсенијевића о чему су на исти начин обавештавани и чланови његове породице, као и колеге.
– Претње су морбидне и узнемиравајуће до бесвести, али напомињем да су за ово кривично дело запрећене казне које су несразмерне – рекао је Ђоровић.

Професор Правног факултета у Крагујевцу који је желео да остане анониман потврдио је агенцији Бета да су од априла на службени мејл почеле да му стижу узнемирујуће поруке са лажних налога.

Он је навео да је примао поруке у којима се назива "лудаком", да је "случај за болницу", а о његовој наводној смрти су обавештаване колеге уз помињање телефона студента који ће о времену сахране давати информације.

Тај извор је навео да иако спорни садржаји стижу професорима из афере "Индекс", као и онима ван ње, случај ипак има везе са ситуацијом на Правном факултету у Крагујевцу.

 

(Шумадија прес)