Прочитај ми чланак

Мушкарац који је претио Бајдену на интернету убијен током рације ФБИ

0

Мушкарац из Јуте убијен је током рације ФБИ-ја у среду рано ујутро, потврдио је ФБИ за америчке медије. Упад је био у вези са истрагом о наводним претњама председнику Џозефу Бајдену и другима, рекли су званичници упућени у случај.

Један од званичника је рекао да је истрага почела у априлу. Поред претећих постова, мушкарац под истрагом је на интернету сугерисао да планира да предузме и конкретне кораке.

„Претње су оцењене као „веродостојне“, рекао је званичник.
ФБИ је саопштио да је је током рације дошло до пуцњаве око 6:15 ујутро. по локалном времену док су специјални агенти покушали да уруче налоге за хапшење и извршепретрес у једној резиденцији у Прову.

„ФБИ озбиљно схвата све инциденте пуцњаве у којима су учествовали наши агенти или чланови оперативне групе. У складу са политиком ФБИ-ја, инцидент са пуцњавом је под контролом ФБИ инспекцијског одељења. Пошто је ово ствар која је у току, немамо више детаља за обелодањивање“, наводи се у саопштењу ФБИ.

Преминули осумњичени је К. Р., навело је више извора за АБЦ њуз.
Тужба против њега укључује бројне објаве на друштвеним мрежама за које се верује да их је К.Р. објавио претећи да ће убити Бајдена и потпредседницу Камалу Харис, као и неколико званичника укључених у кривично гоњење бившег председника Доналда Трампа.