Прочитај ми чланак

Дачић: Путин и Медведев ускоро у Србији!

0

Кад год дошли, добродошли су, јер долазе као пријатељи – поручио је српски премијер и додао да у децембру он иде у Русију поводом почетка изградње гасовода „Јужни ток“

Премијер Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић најавио је да ће председник и премијер Русије Владимир Путин и Дмитриј Медведев ускоро посетити Србију. Иако није могао да прецизира када руски званичници долазе, јер у децембру почиње изградња гасовода “Јужни ток” у Русији, Дачић је истакао да су увек добродошли, јер “долазе као пријатељи”.

– Ми очекујемо и посету руског предсеника Путина и руског премијера Медведева, али ти датуми нису везани за сам догађај отварања “Јужног тока”. Волели бисмо да то тако буде, али сигурно да ће отпочињање радова у Руској федерацији за самог руског председника бити приоритет. Кад год дошли, добродошли су, јер долазе као пријатељи – поручио је српски премијер.

Дачић је за портал Пинконлајн рекао да у децембру иде у Русију поводом почетка градње “Јужног тока” у тој земљи. Он је додао да је у Србији све спремно за почетак градње деонице која ће пролазити кроз ову земљу.

– У децембру ће почети изградња “Јужног тока” у Русији и тим поводом ја ћу бити тамо, то ће бити у околини Краснодара, где ће бити премијери свих држава кроз које “Јужни ток” пролази. Планирано је да и ми, из тих симболичких разлога, а и зато што је код нас већ све спремно, пробамо да што пре отворимо радове на изградњи “Јужног тока” – истакао је премијер.

 

(М. С. / Извор: Пинк Онлајн)