Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Патриотизам је ствар кућног васпитања, а Чанак је део Вучићевог режима

0

Саопштења Лиге социјалдемократа Војводине у ком нам објашњавају разлику између национализма и патриотизма показује невероватну дозу лицемерја, чак и за партију чији је председник Ненад Чанак. Као што је говорио Момо Капор, патриотизам је ствар кућног васпитања које они чије обезбеђење туче људе на паркинзима кафана очигледно немају. Основно поштење налаже да ако си део власти не треба да се претвараш да учествујеш у протестима против те исте власти.

Патриотизам је ствар кућног васпитања у које спада и толеранција и поштовање према свима, али и поштовање државних симбола који су симболи свих грађана једне земље и управо одражавају њено јединство. Али то они чија сепаратистичка политика доживљава фијаско у Војводини очигледно не разумеју па покушавају да повампире свој аутошовинизам критикујући чак и позив да се на протесте носи српска застава. Да ли је могуће да толико не подносе државу Србију у којој живе?

То што декларисани сепаратисти у позиву да се на протестима вијори само застава Србије и да се тако промовише јединство различитих људи који протестују виде фашизам, само показује шта мисле о својој застави и држави. Њима очигледно највише смета то што су Двери заједно са народом већ 11 недеља на протестима против Вучићеве власти широм Србије и то што је тај исти народ препознао ко је истинска опозиција, а ко није. А људи који седе у власти са СНС у Новом Саду то свакако нису и не разумемо одакле им уопште право да коментаришу грађанске протесте усмерене против власти у којој седе. Ненад Чанак нема шта да тражи на протестима – он је део Вучићевог режима.

                       ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!