КО СУ НАЈВЕЋИ МЕСОЖДЕРИ НА СВЕТУ, а која је најгојазнија нација?

5

Грађани Сомалије, једва да достигну 1,700 калорија, и то у просеку, што знаци да најсиромашнији у овој већ по себи сиромашној земљи врло често једу и много, много мање.

ЛИБИЈА ВЕСТИ: Бенгази на корак до ослобођења од терориста (ПРЕВОД СРБИН.ИНФО) (ВИДЕО)

0

Након десет дана непрестаних борби против исламиста у Бенгазију, највећем граду на истоку Либије, снаге Калифе Хафтара (команданта снага Бенгазија) су уз помоћ Либијске Националне Армије (ЛНА) забележилe значајан напредак

ДСС: Поклањање иконе Богородице Тројеручице Кетрин Ештон „незабележена политичка перверзија“

17

Нешто што је још горе од Бриселског споразума јесте страшан притисак власти на Уставни суд који треба да оцени уставност самог споразума.

КИНА ЖЕЛИ ВОЈНУ САРАДЊУ са Ираном, а Вашингтон прети Техерану

6

По први пут у историји два кинеска ратна брода усидрила су се у иранској луци Бандар Абас како би учествовала у заједничкој војној вежби.

СИРИЈА – РАТНИ ИЗВЕШТАЈ: Сиријска војска ослободила стратешки важан град Морек

1

Сиријска војска преузела је потпуну контролу над градом Морек који спаја два кључна центра на западу Сирије, Хаму и Алепо. Преузимање контроле над стратешки важним градом јуче су потврдили и владини и опозициони извори, преноси Ројтерс.

МИРОСЛАВ ЛАЗАНСКИ: Турска војска улази у Сирију

17

Да ли знате да је литар бензина у Сирији данас око 50 динара, килограм хлеба 10 динара, а годишња цена коришћења студентског дома (спавање и храна) за једног студента око 200 динара? У последњој социјалистичкој земљи Блиског истока, која је већ пуне четири године у грађанском рату у којем опозицију помажу муџахединске терористичке банде свих могућих провенијенција…

НЕВЕРОВАТНО – У БЕОГРАДУ: Како Ротшилд саветује Србе

20

„Дајте ми шансу, јер тек сам дошао овде. Ја већ инвестирам овде на тај начин што едукујем студенате у Србији“, приметио је шаљиво.

СТРАВИЧНО ПОНИЖЕЊЕ: Десет Чачана свакодневно иде на сахране по једини оброк!

0

Међу њима су углавном људи средњих година, који су у претходним временима остали без посла у неким од некада великих чачанских предузећа, па самим тим и без икаквог примања.

Познате личности на свечаној промоцији Catena mundi (Фото албум)

0

На свечаној промоцији енциклопедије Catena mundi окупили су се најзначајнији савремени српски интелектуалци, због чега смо поносни.

САНДА СТОЖЕР ПАТРИОТСКОГ БЛОКА: Двери заинтересовани, радикали резервисани за сарадњу

43

Руководство ДСС започело преговоре за окупљање широког савеза који би чинио „патриотско-суверенистички” блок. Сутра сусрет са Дверима. Могућа подршка Ломпара и Којена.

THE SAKER: САД крећу у рат, кијевска хунта напада после избора

8

Нуландова, Сорош, Ходорковски, Хилари, Фридман … листа нема краја. Читаво то неоконзервативно завереничко друштванце је за рат и врши огроман притисак на остатак планете да му се придружи.

РАДИКАЛИ: Блокираћемо Србију, нећемо се умирити док Шешељ не буде на слободи! (Видео)

10

Заменик председника СРС Немања Шаровић истакао је, пред окупљеним демонстрантима, да су они ту данас да упозоре да неће седети скрштених руку док Хашки трибунал убија Војислава Шешеља.

СТЕФАН МИТРОВИЋ: УЕФА нас је осакатила

0

Наш штопер је на спорном мечу први стигао до конопца који је вукао дрон са заставом „велике Албаније“.
– Желео сам да се игра што пре настави и ништа више – каже Митровић.

ЗАШТО НА ДЕСЕТИНЕ ХИЉАДА УРУГВАЈАЦА одушевљено маше српским заставама и диже три прста?

0

Поводом затварања председничке кампање у Уругвају, левичарска партија је направила масовни скуп на коме је више од 50 хиљада Уругвајаца махало, ни мање ни више него – српским заставама!

РУСИЈА ПРАВИ СВОЈ САЈТ и радио у Београду

18

Међународна информативна агенција „Русија данас” (МИА Севодња) отвара представништва у 29 земаља, међу којима и у Србији.

„ЦРНОГОРСКИ СИНДРОМ“ – занос сопственом пропашћу

4

Оно што би у неком другом времену била делегитимишућа ставка: политички заокрети, преумљавања, преваре, лажи, пљачка, непотизам, криминал…. пред нашим очима се претвара у разлоге обожавања и дивљења за челника таквог система, које добија озбиљне обрисе религијског заноса. Тиме је јаснија и шира слика моралне пропасти цијеле заједнице.

СРБИЈА: Мештани у страху од НАТО ракете

3

Велики је ризик, близу је села, пуно људи ту циркулише. Чак и деца ту долазе у потрази за печуркама и не смем ни да помислим шта би се десило када би којим случајем експлодирала ракета.

ЕКОЛОШКА КАТАСТРОФА О КОЈОЈ СЕ ЋУТИ: Угрожена област од Семберије до Београда

6

У среду 22. октобра 2014. год. у вечерњем Дневнику БН телевизије саопштени су фрапантни подаци о загађености воде реке Дрине.

САЗНАЈТЕ: Како извозити у Русију и при том лепо зарадити (Видео)

3

Књига „Приручник за извоз у Русију“ садржи практичне савете за српска мала и средња производна предузећа: како да истраже тржиште Русије, како да излажу на сајмовима, како да нађу партнере, савете за преговоре и уговарање извоза.

ДОКТОРИ ИЗ ГАНЕ И ЛИБЕРИЈЕ: Ебола велика превара, САД жели да нам пошаље војску!

9

Др Нана Кваме је потресао интернет у последњих неколико дана. Следеће информације треба да дођу до људи. Време је да свет види шта је уствари иза целе ове хистерије повезане са еболом.