Прочитај ми чланак

ДСС: Поклањање иконе Богородице Тројеручице Кетрин Ештон „незабележена политичка перверзија“

0

ivica-dacic-ketrin-eston-poklanjanje-ikone-1

Саопштење покрајинског одбора ДСС-а за Косово и Метохију, поводом поклањања иконе Богородице Тројеручице Кетрин Ештон, од стране министра спољних послова Србије, редакција Србин.инфо преноси у целости:

„Потписани Бриселски споразум од стране садашње власти пре годину и по дана поставио је темељ не само одласку Косова и Метохије из састава државе Србије већ је један од главих темеља стварања Велике Албаније. Његове плодове данас жање држава Србија на очиглед јавности Србије.

Долазак министара самопроглашене државе Косово у Београд Енвера Хоџаја и Фадиља Исмаиљија је још једно у низу признања независног Косова од стране званичног Београда. Више се не говори ни о каквим звездицама приликом сусрета са шиптарским званичницима из Приштине. Пријем Косова у Међународни олимпијски комитет а такође и претходно пријем Косова у Светску рукометну федерацију је последица Бриселског споразума у којем се Србија обавезује да неће ометати Косово у пријем међународних институција и организација. Најављено добијање посебног позивог броја за Косово уз дозволу званичног Београда је такође доказ лошег Бриселског споразума. Истицање заставе Велике Албаније у сред Београда је својеврсно понижење Србије које она до сада у својој историји није доживела.

Председник Владе Србије Александар Вучић је током прошлог викенда рекао да ће он да размисли о посети председника Владе Албаније, како посету није отказао јер му његови западни спонзори нису дозволили, испада да они размишљају уместо њега. Главном архитекти Бриселског споразума Кетрин Ештон министар спољних послова Србије у знак захвалности додељује икону Богородице Тројеручице. Таква политичка перверзија до сада није забележена на овим просторима.

Нешто што је још горе од Бриселског споразума јесте страшан притисак власти на Уставни суд који треба да оцени уставност самог споразума. Ако јавност у Србији може да схвати да Председник Србије без обзира на магистарску титулу није упућен у компетенције Уставног суда онда је то ваљда јасно председнику Владе Србије који за себе каже да је завршио правни факултет са високим просеком. Спречавајући рад Уставног суда сам председник Владе показује колико цени своју диплому”.

У Косовској Митровици

25.10.2014. године

(Србин.инфо)