НАЈСТАРИЈЕ СРПКИЊЕ: Баке са планине Кучај прославиле 100. рођендан

0

Њихови рецепти за дуг живот су различити, али заједнички именитељи су: велика породица, редовни пост и тежак рад у пољу.

СИРИЈА ВЕСТИ: Обамини „умерени“ побуњеници масакрирали децу у Хомсу (ВИДЕО)

5

Призор после напада остаће као један од најмучнијих у историји рата у Сирији.

МОЖЕ МИРНО ДА СПАВА: Комисија – докторат министра полиције није плагијат

6

Независна комисија Универзитета Мегатренд која је проверавала докторску дисертацију министра Небојше Стефановића није нашла да има основа за њено поништавање.

ШПАНИЈА: Једнострана независност Косова намеће закон џунгле у свету!

9

Отправник послова амбасаде Шпаније у Београду је истакао да његова земља негодује због тога што исте оне земље које прихватају и подржавају независност Косова не прихватају друге унилатералне прокламације независности, што делује као хипокризија и контрадикција.

ЂОРЂЕ ВУКАДИНОВИЋ: Путином хоће да перу „геј-параду“

8

Али прилагођавање датума централне прославе, а поготово евентуалне војне параде његовом распореду, непотребно је, јадно, неукусно и недостојанствено.

ГЛУМАЦ МИЛОШ БИКОВИЋ ЗА „СРБИН ИНФО”: Колеге, учите руски, глумићете у руским филмовима

9

Први пут у великом руском филму, запажену улогу има глумац из Србије. У питању је Милош Биковић, један од јунака остварења „Сунчаница” у режији славног Никите Михалкова.

Стигао је руски убица тенкова: Ови терминатори бране Крим -ВИДЕО

7

Оружане снаге Русије пребациле су на Крим своје најмодерније самоходне противтенковске системе „Хризантема-С“.

У Хонгконгу се сукобили „Американци“ и „Кинези“

2

Претходно је амерички државни секретар Џон Кери затражио од власти Хонгконга да „буду уздржане и да поштују права демонстраната да изразе своје ставове на миран начин“.

Русија формира космички систем за упозоравање о ракетним нападима

1

Бојев открива и да Русија увелико ради на мобилним радарима нове генерације чиј ће се прецизност мерити – сантиметрима.

Почело истеривање Украјинаца из подземља доњецког аеродрома

2

Јуришни одред Мотороле, другог кључног команданта ове операције, добио је наредбу да не заузима аеродромско подземље већ да на неколико места у подземне тунеле убаци ограничене количине керозина и да их потпали.То је убрзо уследило. Над аеродромом су се појавили облаци белог дима, а украјински пресретнути разговори сведоче: о паници и великом броју мртвих и повређених

Српска ће бити држава без обзира да ли се то некоме свиђа или не!

2

Ми настојимо да дамо наш допринос изградњи и развоју Републике Српске, како се то од нас као правника очекује“, казао је он. У Бањалуци се одржава саветовање Октобарски правнички дани, којем присуствују правници из Републике Српске, Федерације БиХ, Србије, Македоније, Хрватске, Словеније, Аустрије, Немачке и Русије.

Вучић: Крим је део Украјине, САД подржавамо твоју политику

23

Бивша саветница америчког председника Барака Oбаме, коjа jе сада председница Немачког Mаршаловог фонда у СAД Kарен Донфрид изjавила jе да америчке власти подржаваjу то што српски премиjер ради и да ће то наставити и убудуће.

Северна Кореја: Пјонгјанг под блокадом, покушај државног удара у току?

13

Власти Северне Кореје забраниле улазак и излазак из престонице. Стручњаци сумњају да се спрема државни удар и наводе да Ким Џонг Ун није у Пјонгјангу.

Шведска ће признати палестинску државу

1

Нова влада Шведске признаће државу Палестину и тако постати прва велика европска земља која се одлучила на такав корак, најавио је премијер Стефан Левен.

Албански премијер долази у Београд: Тема посете – признање Косова и састанак са Вучићем

7

Вучић је такође тада новинарима у Берлину пренео очекивање да ће састанак са шефом албанске владе бити разговор одговорних људи о озбиљним темама.

НИКИТА МИХАЛКОВ ЗА „СРБИН ИНФО”: Руски и српски интереси су исти

6

Никита Михалков, један од највећих режисера данашњице, указао је част Београду када је изабрао српску престоницу као место светске премијере његовог новог филма „СУНЧАНИЦА”. Овим поводом, истакнути руски уметник дао је ексклузивни интервју за портал „Србин инфо”:

Додик: Пребројати муџахедине, а не руске уметнике

8

Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је да „они који упућују злураде коментаре о боравку руских уметника у Бањалуци, треба прво да изброје муџахедине који живе у БиХ и неконтролисано улазе на њену територију“.

У Пекингу је непобедив: Новак прескочио Димитрова за полуфинале!

1

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у полуфинале турнира у Пекингу победом над Григором Димитровим са 6:2, 6:4.

Република Српска и пети октобар

11

Ако је и Путин признао да постоје покушаји „обојене револуције“ у Русији, како онда да Република Српска не страхује од тога

ДВЕРИ: Уводе геј културу у школама нудећи 70 000 динара!

12

У току кампање против увођења хомосексуалног уџбеника у војвођанске школе, Покрет Двери дошао је до поражавајућих информација.