ЗАШТО ЈЕ СКИНУТА српска застава у Будимпешти?

16

Према његовим ријечима, недирнута је остала само застава Мађарске, а извршиоци су покушали да са улаза у зграду скину и таблу са натписом Српског културног центра, чији је оснивач Самоуправа Срба у Мађарској.

АМЕР СЕ КУНЕ У ЈУГА: Модел из 1986. продаје за 4.356 долара! (Видео)

0

Захваљујући приступачној цени и добрим политичким везама тадашње Југославије и Сједињених Америчких Држава, национални ауто постао је доступан и грађанима Америке, коју су га могли купити за 3.990 долара.

ЈАЦЕЊУК: Путин ће Европи заврнути гас на зиму

12

Прошле године је половина руског плина који се извозио у земље ЕУ-а пролазила преко Украјине.

УКР – РАТНИ ИЗВЕШТАЈ 27.08.’14: Проруси одбили примирје, јуришају у правцу Крима (Мапа)

22

Југоисточно од Доњецка, Војска Новорусије и даље држи у обручу више хиљада припадника различитих оружаних формација кијевске хунте — Војске Украјине, Националне гарде, Десног сектора, Територијалне одбране и плаћеника.

DEUTSCHE WELLE: ЕУ не препушта Балкан Русији

14

Берлинска конференција о Западном Балкану има за циљ демонстрацију подршке и обнављање поруке привржености ЕУ заједничкој будућности са регионом. Истовремено, и Берлин и Брисел желе да чују истоветну, узвратну поруку.

БАКУ: Каменован Партизанов аутобус

3

Фудбалери Партизана одрадили су у Бакуу последњи тренинг пред реванш меч са Нефтчијем у плеј-офу за пласман у групну фазу Лиге Европе.

ХЕРОЈ ЕГИПЋАНА : Председник Абдел Фатах ел-Сиси

0

Египатски лидер Абдел Фатах ел-Сиси рођен је новембра 1954. године као друго од укупно осморо деце у породици која се традиционално бавила израдом намештаја украшеног арабеском. Одрастао је у Каиру, у четврти Гамалеја, срцу старог исламског Каира, на само десетину метара од џамије.

Либија: Мисратски исламистички бандити на удару

2

Откако су племена објавила рат бандитима из Мисрате, исламистима и окупаторима Либије, сукоби не престају у главном граду. Прошле недеље племена Зинтан и Вершфана успела су да преузму делове Јанзоура, успешно сачувају положаје, који су мета мисратских бандита, и чак заузму зграду Генералштаба. Према извештајима Генералне Команде, племена имају успеха у борби против екстремиста, убијено је неколико њихових вођа, док су губици минимални.

Тема руских сивих еминенција је надувана до невероватних размера

21

Недавне кадровске промене у руководству ДНР и ЛНР и противречна саопштења која су уследила за њима са фронтова Новорусије, испровоцирала су нови талас дискусија у руском друштву у вези са политиком немешања Кремља у унутрашњи конфликт у Украјини.

Савремена (непозната) Русија

4

Велика већина грађана Србије има погрешну представу о савременој Русији, која је делом резултат пропагандног извештавања и про-западних и про-руских медија, а делом историјских и савремених митова. Текст који следи се односи на реалну Русију, а не замишљену са било чије стране, и на Русију у којој живе реални, а не људи каквим их неко замишља да јесу или какви би по нечијем мишљењу требали да буду.

БОРБА ЗА ЈУЖНИ ТОК – борба за опстанак Србије

14

Вучић је поново превазишао самог себе. Док моли за помоћ немачку „ауто и аграрну“ индустрију он у исто време повлачи потезе којима угрожава руске инвестиције у Србији вредне 5 милијарди евра. „Потребно нам је више немачких инвестиција у овим областима“, нагласио је премијер у интервјуу немачком магазину Фокус. Затим су се премијерове речи претвориле у три шамара Русима, али и самим Србима.

ДНР саопштила да је преузела контролу границе са Русијом

2

Власти Доњецке народне републике саопштиле су да у потпуности контролишу целокупну границу Доњецке области са Русијом.

Тендер вредан 4 и по милиона евра намештен за холандску фирму?

0

Тендер за набавку високо технолошке опреме, „тежак“ 4,5 милиона евра, који је недавно расписало државно предузеће ЈУП „Истраживање и развој“, основано при Министарству за просвету и науку, револтирало је домаће произвођаче који су убеђени да је посао намештен за холандску фирму. Кажу, једино Глоуб корпорејшн испуњава прилично необичне услове јавног позива и само би још извесна италијанска компанија могла да дође у обзир, али нема назнака да ће учествовати.

Срушио се амерички авион Ф-15

8

Авион се срушио на око 300 километара од Вашингтона а у њему је била једна особа

УГЉАНИН: Србија врши терор над „Бошњацима“, хоћемо аутономију за „Санџак“

41

„Од оснивања странке, мој став је аутономија Санџака. Статут СДА Санџака тражи аутономију, као члан претходне Владе био сам прихваћен са таквим ставом и до данас то нисам променио. Није то само да ми хоћемо аутономију, већ су се грађани Санџака на референдуму 1991. године за то изјаснили. То је нешто нормално и то ће се десити“, изјавио је Угљанин.

Више од 80 одсто Руса подржава ембарго према ЕУ

6

Више од 80 одсто анкетираних Руса подржава ембарго на увоз низа производа из западних држава, који је уведен као контрамера на санкције САД и ЕУ.

“У Србији постоје пунктови за регрутацију екстремиста“

1

Војни аналитичар Александар Радић изјавио је у седу да на територији Србије, постоје „пунктови за регрутацију и индоктринацију исламских есктремиста“, а то је, како је оценио, мали корак до њиховог активног деловања.

Медијски „плурализам“ у обожавању Вучића

4

Влади Србије су 21. августа из Брисела послали демарш, тј. ед мемоар, како је утврђено касније, у коме су изнели став да Србија, као земља кандидат за чланство, не би требало да повећа свој извоз у Русију у већој мери и тиме искористи узвратне санкције Европској унији. Већ сутрадан премијер Вучић је сазвао конференцију за новинаре, где је рекао да је за Србију пут у ЕУ стратешки циљ, да њену вољу уважава, како у складу са тиме неће доћи до повећања извоза у Русију, али и да неће увести санкције Русији (иако му ово послење није ни тражено).

Берлин: Србија може у ЕУ само уз признање Косова

13

Србија би, према његовим речима, могла да буде спремна за улазак у у ЕУ најраније за пет година, а када приступни преговори дођу до краја, Београд ће бити стављен пред неминовност да је чланство могуће само уз признање Косова.

Расмусен: Градићемо базе НАТО на истоку Европе

6

Морамо да се суочимо са чињеницом да нас Русија не доживљава као партнера”, рекао је Расмусен и додао да очекује да ће званична одлука о новим базама бити донета на самиту НАТО у Велсу следеће недеље.