Кетрин Ештон: Русија нарушила границу Украјине, где вам је одобрење Кијева?!

38

“Ово је јасно нарушавање украјинске границе. Такође је у супротности са ранијим споразумима између Украјине, Русије и Међународног комитета црвеног крста“, поручио је Себастијан Брабант, портпарол Ештонове.

Јацењук: Украјина не може да преживи без руског гаса

5

Украјина не може да преживи без руског гаса, рекао је данас у сусрету с новинарима премијер Украјине, Арсениј Јацењук.

Британија: Ако Француска продаје ратне бродове Русији, што Србија не би малине?

1

Лист пише да ће премијер Александар Вучић наставити да покушава да задовољи и Русију и ЕУ, а да ће му Запад опраштати све док не прави проблеме на Косову, и преноси мишљење Димитра Бечева са Лондонске школе економије који каже да је тешко бити оштар према Србији због извоза малина у Русију, док Француска продаје ратне бродове.

ДС: Браво за Вучића, поздрављамо његову одлуку против Русије

11

ДС је поздравила одлуку Владе Србије да одустане од намераваних субвенција за додатни извоз пољопривредних производа у Русију.

СРБИ ПОДРЖИМО Петиција Председнику Украјине Порошенку за мир у Донбасу и Украјини

3

Ми – службеници и пословни људи, студенти и инжењери, лекари и учитељи, научници и професори, сликари и музичари, писци и новинари – осећамо блиску везу са људима Луганске и Доњецке области, с Русима и Украјинцима, без обзира на њихова политичка уверења; живот сваког човека је непроцењив.

АЛТЕРНАТИВНА РУТА ЈУЖНОГ ТОКА: Руски блеф или катастрофа за Србију

8

Јужним током преко Турске и блокадом украјинске мреже без гаса ће остати Бугарска, Србија, Мађарска и Румунија.

ОСЕЋАО КРИВИЦУ КАО СРБИН Тадић се извинио македонском народу

44

Бившšи председник Србије и лидер Нове демократске странке Борис Тадић изјавио је да осећа кривицу због тога šто се није извиниио македонском народу док је био председник Србије због својевременог присуства српске жандармерије у тој држави.

ЕП У ПЛИВАЊУ: Силађи у финалу, рекорд Питија!

0

Силађи је, иначе, до првог места у својој полуфиналној групи дошао тако што је у других 25 метара појачао ритам и на крају је без проблема славио.

ЗВАНИЧНИЦИ НАТО: ‘Руска артиљерија пуца по Украјинцима!’

21

Војне јединице руске војске ушле су у Украјину и отварају артиљеријску ватру на украјинске снаге, казали су у петак службеници НАТО-а.

ПОРУКЕ СРБИМА: Шта ће рећи Ангела Меркел

6

Разумеју Срби те односе, а Додик не умишља да је „мали Путин”, како тврди Петрич.

ДОБРОВОЉЦИ У УКРАЈИНИ: Словенско братство или словенски профит?

4

Отишао као херој, вратио се као отпадник. Србија жели да пооштри кажњавање сопствених грађана који самовољно учествују у ратним сукобима на територији других држава.

МОСКВА: „Бриселски конобар“ је донео Србији огроман рачун за хладну супу са мувом

13

Међутим, када „бриселски конобар“ испостави још много већи рачун Србији, онда Србин спремно вади новчаник да плати безобразно преувеличани рачун, и обично се не буни што је супа била хладна, а мува пливала у њој.

МОЖЕ МУ СЕ: Директор „Водовода” и посланик дугује за комуналије 438.000!

4

Дејан Андрејевић је широј јавности постао познат пре неколико месеци, када се сазнало да обавља чак седам различитих функција.

ФИНАКУП – ИДЕМО ДАЉЕ: Србија у полуфиналу, следи дуел са Хрватском

0

Ватерполо репрезентација Србије се пласирала у полуфинале ФИНА купа пошто је у четвртфиналу победила Казахстан резултатом 16:10 (6:2, 3:3, 4:3, 3:2), преноси „Моцарт спорт“.

ДВЕРИ: Кукавица Вучић укида највећу економску шансу и наду Србије

37

Политика Европска Унија нема алтернативу, коју је започео Тадићев, а наставио Дачићев и Вучићев режим, већ нас је много скупо коштала у претходном периоду.

НЕМАЧКА: Прва жена архитекта је била Српкиња из Ниша

0

Академско звање, ова рођена Нишлијка, стекла је давне 1913. године. Како је, пре више од једног века, забележено у берлинским “Илустрованим новинама” Бончићева је прва дипломирана студенткиња Високе техничке школе у Дармштату.

БОЈИ ГА СЕ ПОЛИЦИЈА Кристијан вози ауто са БГ и ЗГ таблицама

2

Ово грубо кршење закона остало је некажњено, јер како тврди наш читалац који нам је послао фотографије, у близини је стајао полицајац и није реаговао на примедбу да погледа таблице.

ШАМАР СРПСКИМ МЕДИЈИМА: Анализа извештавања о годишњици Церске битке

1

– Тешко ће ме неко убедити да је то била масовна уредничка амнезија или колективна омашка. Превише оркестрирано, више нападно, боде очи прећуткивање српске штампе. Као да се панично бојимо да због поносне историје неког не увредимо.

ГЕОПОЛИТИКА: Путин зна да је Украјина замка

49

Упркос великим људским трагедијама и позивима на „хуманитарну интервенцију“ постаје очигледно да Русија неће војно интервенисати на простору источне Украјине.

УКР – РАТНИ ИЗВЕШТАЈ 22.08.’14: Харковски партизани уништили конвој УКР војске

17

Бацаче „Град” и неискоришћену муницију партизани су – кад је све било готово – уништили.