ДАЧИЋ: Не мењамо став према Русији, међутим ми морамо …

15

Дачић је у званичној посети Немачкој где ће, осим о украјинској кризи, разговарати о председавању Србије ОЕБС-у наредне године и отварању нових поглавља у преговорима о чланству у ЕУ.

УС ОПЕН – ТЕНИС: Тежак пут до финала за Новака

0

Најбољи тенисер света у првом колу последњег Грен слема играће против 80. тенисера света Дијега Шварцмана из Аргентине.

ДА ЛИ ЈЕ У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ настао нови ДОС и која му је сврха?

5

Пораз „Савеза за промјене“ на изборима би могао олакшати ове промене унутар странке и омогућио би да се СДС врати себи. То би ојачало позицију РС јер би о кључним националним питањима постојао консензус најзначајнијих политичких чинилаца.

БОРИС НАД (ЗА СРБИН.ИНФО): Кипарски гас – америчка карта у рату против Русије

19

За САД то је можда прилика да „смање европску зависност од руског гаса“, односно да повећају зависност ЕУ од САД.

УКР – РАТНИ ИЗВЕШТАЈ 21.08.’14: Батаљон кијевских снага у окружењу код Иловајска

10

Док смо пролазили поред Саур-Могиле, видели смо како из шумарка излази десет (!) устаничких вишеценвих ракетних бацача „Град” и како испаљују плотуне на циљ. Увис су се одмах дигли стубови дима. И трава је горела.

Француска признала да је наоружавала терористе у Сирији

2

Француски председник Франсоа Оланд рекао је да је Француска, пре неколико месеци, испоручила оружје побуњеницима у Сирији, који се боре против Асадовог режима.

Интернет – под пуном контролом обавештајних служби

8

„Грађанским правима је дошао крај – интернет су освојиле специјалне службе света,“ – под овим драматичним насловом немачки пословни магазин „Deutsche Wirtschafts Nachrichten“ објавио је резултате недавног истраживања групе научника и новинара Немачке, специјализованих за питања дигиталне безбедности и активности тајних служби. Закључак до којег су дошли је поражавајући. Интернет, тврде стручњаци, постао је окупирани простор. Дошло је, по њиховим речима, до „колонизације“ светске мреже од стране водећих обавештајних агенција планете.

Гаспром: Спекулациjе о промени трасе Jужног тока су преурањене

1

Припреме за градњу српске деонице гасовода Jужни ток теку по плану и рано jе да се спекулише о било каквим новим потенциjалним трасама, речено jе данас Танјугу у Гаспрому.

СРБИ ПОМАЖУ НОВОРУСИЈИ: „Косовски фронт“ допремио помоћ Славјаносербији

0

У 18. веку духовно стремљење Срба ка Руској земљи оваплоћено је у стварању области у Русији насељене Србима.

КАО НЕКАДА НЕМЦИ: Заробљени украјински фашисти маршираће Доњецком

5

Одлуку о томе донео је председник Владе ДНР, Александар Захарченко, по узору на чувени марш заробљених Немаца у Москви, 17. јула 1944. године.

Путин спрема нови ударац на Запад?

38

Немачка је од почетка кризе у Украјини, која је и донела три таласа западних санкција и руски противодговор, играла опрезно с Владимиром Путином, руским председником, не истичући се у повицима за кажњавање. Ипак, канцеларка Ангела Меркел је за последњу „трећу фазу“ добила дозволу немачких индустријалаца, што би сада могло да им се обије о главу.

Додик: Нисмо ми немачки кунићи!

7

Петрич је тада оценио и да је БиХ постала „полигон преко којег руски председник Владимир Путин покушава да ослаби утицај ЕУ“.

Порошенко следеће седмице распушта Врховну раду

0

Осим тога, биће ратификован и споразум о придруживању Украјине ЕУ, који је потписан у јуну.

„ЛЕДЕНИ ЗМАЈ“: Битна је порука коју шаљем, кофом леда преко главе (ВИДЕО)

11

Чеда је данас испред председништва ЛДП скинуо мајицу, у центру Београда, и полио се леденом водом.

НА ПОМОЛУ СКАНДАЛ: Вучић сутра пред новинарима због демарша EУ, повод Русија или?

42

Председник Владе Србиjе Aлександар Вучић одржаће сутра конференциjу за новинаре поводом демарша Eвропске униjе.

ИЗ МОСКВЕ: “Јужни ток“ не мења трасу, већ су потрошене милијарде

17

Према писању руског портала „Взгљад”, гасовод би уместо кроз Бугарску и Србију, могао да иде преко Турске и Грчке, до Италије и Аустрије. – Српски званичници без коментара.

Радикали: Србија да одбије захтев ЕУ

7

Захтев шефова дипломатија Европске уније да Србија као земља кандидат за придруживање ЕУ не треба да искористи руске узвратне санкције како би преузела место европским извозницима хране додатни је доказ да Србија хитно мора прекинути преговоре са ЕУ, која на овај начин показује да јој није стало до јаке и стабилне Србије, већ до Србије која ће користити њеним интересима, саопштавају из Српске радикалне странке.

Хрватска добија четврту џамију – исламски центар у Осијеку

4

Ускоро ће се у Oсиjеку градити исламски центар, па ће тако таj град постати четврти град у Хрватскоj коjи има џамиjу, после Загреба, Риjеке и Гуње

Како се прикљичити војсци Новорусије, колико кошта пут и где отићи

5

Из Србије је најбоље путовати авионом, могуће је купити карту Београд- Ростов преко Москве. Постоји и лет Тиват-Ростов и ту је карта јефтиније али лет је само једном недељно. Када стигну у Ростов потребно је да оду на главну аутобуску станицу и да купе аутобуску карту за Доњецк, али Доњецк који се налази у Русији на граници са Украјином. Лет Београд-Москва траје три сата, Москва-Ростов два сата, а атубоусом до Ростова до руског Доњецка се путује 4 сата – каже саговорник Правде који је помагао појединим добровољцима да стигну у Новорусију.

ТОТАЛНИ КОЛАПС: Украјинце ће од глади спасити само залихе које је оставио Јанукович

4

Уљане репице – минус 36,5 одсто. Зрнастог поврћа и јагодичастог воћа имаћемо 12 одсто мање.
Залихе житарица на дан 1. јула мање су у поређењу са прошлом годином за 20 одсто.