Заштита хомосексуализма отвара простор за педофиле?

0

Када је 2009. у САД изгласан Закон о превенцији злочина из мржње, предлагачи су одбили амандман који у коме је писало да се овај Закон не односи на педофиле. Зашто?

ДСС: Подршка влади само у случају промене политике према Косову и ЕУ

0

Потпредседник Демократске странке Србије (ДСС) Милош Алигрудић рекао је данас да је подршка ове странке влади могућа само у случају промене политике према Косову и ЕУ, и да су избори једино решење за проблеме у земљи.

СНС: Немамо исти став са СПС-ом у вези УРС-а

0

Потпредседник СНС Небојша Стефановић рекао је за Б92 да ће напредњаци одлуку о будућности Владе донети сутра и потврдио да СНС и СПС немају исти став о УРС-у.

Ана Ивановић: Не верујем да ћу живети у Србији

0

Надам се и да ћу се више укључивати у програме УНИЦЕФ, и помагати деци“, истакла је Ана

Mноги траже руско-индијску ракету БраМос

0

До данашњег дана се за куповину различитих верзија суперсоничне ракете БраМос заинтересовало 14 држава, рекао је новинарима председник руско-индијског предузећа BrahMos Aerospace Сиватану Пилаи, али одбије да каже које тачно земље.

Константин Качалин: Тајни рачуни Изетбеговића и терористи са босанским пасошима

0

Дуго времена, један од главних сакупљача новца за муслимане у БиХ је био држављанин Судана Елфатим Али Хасаини, директор компаније „TWRA“, са седиштем у Бечу од 1987 до 1995. Он је, такође, био и један од организатора посете Осаме бин Ладена Сарајеву 1993 године. За те заслуге, господин Изетбеговић му је доделио високу државну награду.

Дубровник због Руса и Турака тражи неку врсту отцепљења од Хрватске и Европске уније!

0

Како пише хрватска штампа Дубровник би овиме постао изузетак од регуалтиве Европске уније, чија би „визна аутономија” асоцирала на некадашњи повлаштени положај и аутономију Дубровачке републике. Но, иако је спреман да подржи такву идеју, речи градоначелника Дубровника Андро Влахушић откривају нешто друго.

Др Јелена Гускова: Како је Милошевић натеран да потпише НАТО мир

1

Историја истиче личности које највише одговарају моменту, или личности стварају историју? У лето 1999. године дешавали су се драматични догађаји завршне фазе трагедије на Балкану. Ми сви смо били сведоци приморавања на мир народа на који свакодневно падају бомбе. Али њихова унутрашња логика и механизми развоја мало коме су познати. Ипак очигледно је да је важна улога у том процесу била поклоњена руском дипломати и политичару Виктору Черномирдину. О томе у коментару Јелене Гускове, доктора историје, руководиоца Центра за проучавање савремене балканске кризе Института за славистику РАН.

Ко призна прекршај плаћа дупло мању казну

0

Избегавање судских позива неће имати смисла јер ко не измири обавезе неће моћи да на државним шалтерима добије дозволе или уверења

Египат: Кетрин Ештон одрађује посао и за САД

0

Врховни представник ЕУ за спољну политику Кетрин Ештон састала се са свргнутим председником Египта Мухамедом Мурсијем. По завршетку овог сусрета европски комесар је саопштила да је Мурси здрав, а тема разговора биле су реформе неопходне Египту и путеви нормализације ситуације у земљи.

Влада не признаје дугове Звезде и Партизана

0

Тренутно не постоји основ да се прогласе клубови од националног интереса, јер је рок за то истекао пре две године. – Утихнули борци против подржављења

Сиријска војска ослободила град Хомс

0

Један од највећих градова у Сирији – Хомс, скоро у потпуности контролишу трупе Башара Асада. Овај успех има симболички значај – устаници сматрају Хомс престоницом револуције.

Ватерполо: Србија без медаље

0

Ватерполо репрезентација Србије игра у четвртфиналу Светског првенства против селекције Црне Горе. Србија јесте екипа која је највише показала на овом шампионату, код свих познавалаца фигурира као први фаворит за злато, али дуели против Црне Горе су по правилу неизвесни и узбудљиви.

Полиција у Државној лутрији Србије!

0

Припадници Управе криминалистичке полиције по налогу два тужилаштва прошле недеље ушли у Државну лутрију Србије!

Хоће у Владу: Вук Драшковић мења Динкића?

0

СПО је спреман да помогне у даљим корацима поцеса реформи и спровођења дела нашег програма који ја паралелан са политком владе и спреман је да да пуну подршку тим корацима, изјавио Александар Југовић.

Кина отворила врата тајне војне базе за новинаре (ВИДЕО)

0

Кинеска војска је дала приказ своје војне снаге новинарима у понедељак како би помогла у растеривању страха у земљи и пружила осећај отворености преко кинеске стратегије дан пре посете јапанског заменика министра спољних послова.

Фудбал: Хајдук иступа из Суперлиге, Вождовац вреба шансу?

0

Проблем је, према речима Осмајића, нерешив за њега. Колико је ситуација алармантна говори и то да би сви играчи могли да постану слободни.

Орлићи: Донећемо пехар у Србију!

0

Капитен фудбалске репрезентације Србије за играче до 19 година Марко Павловски рекао је данас да његова екипа има шансу да освоји Европско првенство јер Француска није јача од Португала, тима који су елиминисали у полуфиналу.

Будала: Потукао се са Кличковим!

0

Нетрпељивост двојице боксера датира из фебруара 2012. године, када је Чисора, на званичном мерењу у Минхену уочи меча за титулу ошамарио Владимира, да би у рингу, после интонирања химни пре меча пљунуо Виталија.

Kakva kukavica: Posle nesreće pobegao ostavljajući porodicu u kolima! (video)

0

Ponekad nesreća otkriva naše pravo lice – uverite se i sami!