Прочитај ми чланак

Ватерполо: Србија без медаље

0

vaterpolo Srbija-2(РТС)

Црна Гора 8:9 (крај). Ватерполо репрезентација Србије неће бити у прилици да се бори за једну од медаља на Светском првенству у Барселони. Делфини су у драматичном мечу поражени од Црне Горе 9:8.

21.17 – Минут пре краја Црна Гора има предност 9:8.  

21.02 – Велика борба на базену у Барселони. Србија ће у последњу деоницу меча ући са голом предности, 8:7.

20.46 . Полувреме у Барселони завршено је нерешено, 6:6.
Завршница првог полувремена

20.28 – Делфини су добили прву четвртину резултатом 3:2.

20.15 – Почео је меч у Барселони. Први напад имају Црногорци.

18.39 – Ватерполо репрезентација Хрватске пласирала се у полуфинале пошто је данас у четвртфиналу савладала селекцију Аустралије после продужетака са 7:6 (1:1, 1:1, 0:1, 3:2 – 1:1, 1:0). Хрватска се у борби за финале састраје 1. августа са Мађарском, која је била боља од Грчке са 9:3 (2:1, 1:1, 2:1, 4:0).

Ватерполо репрезентација Србије у дербију четвртфинала првенства света у Барселони вечерас игра против квалитетне селекције Црне Горе, а селектор Дејан Савић сматра да ће нијансе одлучивати сусрет који побуђује велику пажњу.
Србија.јпг

„Иста школа, исти карактери, квалитети. Одлучиваће нијансе. Играли смо, заједно смо и тренирали, али данас све то пада у воду. Огроман је улог и знамо шта победа доноси. Атмосфера код нас је врхунска, даћемо све од себе, али треба бити свестан да имамо одличног противника“, казао је Савић пред изузетно значајну утакмицу.

Капитен Вања Удовичић такође сматра да Црногорци имају квалитетну репрезентацију.

„Немојте да мислите да мотив није исти, али оно што нас разликује јесу медаље. Они су сјајна екипа и сигурно је да су могли да имају и више одличја до сада“, рекао је Удовичић, док центар Слободан Никић сматра да ће питање победника решити ситуације са играчем мање.

„Овакав меч одлучују нијансе и игра одбране. Ко се боље снађе у игри са играчем мање ближи је успеху. Нема дилеме да је Црна Гора одлична екипа са врхунским играчима“, навео је Никић.
Голман Гојко Пијетловић истакао је да је селекција Црне Горе „гладна“ победа против Србије.

„То им је и мотив и притисак, али у овом случају су благи фаворити. Решаваће одбране. Први пут играмо у вечерњем термину, али то неће бити проблем“, поручио је Пијетловић.
Србија-2.јпг

Црногорски селектор Ранко Перовић оценио је да је дуел са Србијом дошао прерано на турниру.

„Србија је сјајна екипа, знамо се и биће потребно много снаге да се победи. Увек ми је импоновала мирноћа игре српског тима у одлучујућим моментима. Ту има детаља које морамо да средимо. Не побеђује увек фаворит, имамо своје разлоге за наду“, рекао је Перовић.
Од 2007. године до данас ватерполисти Србије и Црне Горе састали су се 17 пута. Србија је славила 10 пута, уз шест победа Црне Горе и један реми.

Утакмица четвртфинала првенства света у Барселони између репрезентација Србије и Црне Горе игра се вечерас од 20.15 сати.