Прочитај ми чланак

Саво: Ђилас нам је оборио листу на Врачару, а Вучић ће наводно да нам је врати

0

Вишу суд у Београду оборио је изборну листу "Крени-промени" за општину Врачар због мање валидних потписа него што је законом прописано, сазнаје Време. Поништио је решење Изборне комисије након жалбе коју је поднео Владимир Тупањац, адвокат невладине организације ЦРТА, а он је указао на то да је изборна листа Сава Манојловића имала валидних 370 потписа за предају листе у општини где је за то неопходно 600 потписа.

Број уписаних бирача на општини Врачар на дан 23. април 2024. године износи 63.673 бирача, а одредбом члана 43. став 1. тачка 4. Закона о локалним изборима прописано је да је за проглашење изборне листе потребно да је својим потписом подржи најмање 600 бирача у јединици локалне самоуправе која на дан расписивања избора има највише 70.000 уписаних бирача.

Поводом овога се огласио Саво Манојловић на свом Твитер (X) налогу и оптужио Драгана Ђиласа да стоји иза обарања листе „Крени промени“ на Врачару:

„Контактирали смо представнике ЦРТЕ поводом вести да су оборили листу Крени – Промени на Врачару. Црта се не бави контролорима избора на општинском нивоу, иако се њихов адвокат налази на листи сарадника. Иза обарања листе стоји Драган Ђилас. 

СНС комисија ће сада наводно вратити изборну листу Крени – Промени. Планирају да нам поједу изборну кампању тако што ће Ђилас обарати изборну листу, а Вучић нам је враћати. Једини начин да Александар Вучић политички преживи у Београду јесте да се створи смутња и да довољан број људи не изађе на БГ изборе.

Повукли смо наше чланове из бирачког одбора на Врачару. Нећемо се више бавити овим питањем. Идемо у кампању. Позивамо да се гласа за опозиционе листе на Врачару. На нивоу Београда – И ја сам Београд. Идемо да пошаљемо у политичку прошлост обојицу. И ја сам Београд“.