Прочитај ми чланак

ШЕШЕЉ: „Aко доведете мајмуне у Скупштину, онда им дајте права!“

0

Лидер СРС Војислав Шешељ позвао је Колегијум скупштине да још једном са шефовима посланичких група размотри учешће странака у одборима, групама пријатељстава и делегацијама, истакавши да ће радикали напустити та тела уколико се не испоштује пропорционални принцип.

skupština srbije mrkonjic ceda seselj

Шешељ је у парламенту рекао да је закључио да покрене иницијативу да се донесе одлука да представници СРС напусте одборе и делегације, јер нису поштовани основни парламентарни принципи приликом конституисања тих тела.

Он сматра да није касно да се те ствари исправе, да би требало да се одрже састанци са шефовима посланичких група и да се то питање размотри.

– Не желимо да напустимо, да се разумемо, желимо да останемо, али ако се ништа не промени СРС мора да води рачуна о свом партијском дигнитету. Многи посланици из владајуће коалиције су реаговали на бруталан начин и говорили да смо ми овде доведени да глумимо мајмуне. Aко мајмуне доведете у скупштину, онда им морате дати сва права народних посланика и бити равноправни са њима. Иначе што сте их доводили – рекао је Шешељ.

– Било је диктарора који су коње проглашаваил за сенаторе, али су се према тим коњима сенаторима сви други морали опходити са поштовањем – додао је он.

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић одговорила ми је да се искрено нада да радикали неће напустити ниједан одбор и да се може доћи до решења дијалогом.

– Сешћемо да разговарамо и да покушамо да решимо, ја сам вољна за дијалог – поручила му је Гојковић.