Прочитај ми чланак

РУСКА ТВ: Патриота Шешељ непокорен, у Београду га дочекало неколико десетина хиљада

0

seselj u hramu sveti sava 489

Државна руска телевизија известила је у о повратку лидера СРС, „патриоте“ Војислава Шешеља у Србију, наводећи да се вратио „непокорен и несломљен“.

„Називају га најпознатијим политичким затвореником Европе. Присталице Шешеља дочекале су свог лидера и идола правим овацијама“, речено је у репортажи из Београда у ударној емисији „Вести недеље“.

Извештач је оценио да је у Београду организован „грандиозан“ митинг, један од најмасовнијих последњих година.

„Неколико десетина хиљада људи, од којих су многи носили руске заставе, узвикивали су пароле о јединству Србије и Русије“, навео је руски извештач.

У извештају се каже да је Шешељ основао партију која је „ујединила патриоте у земљи“ и додаје да је „крвава драма у Украјини потресла српског патриоту“.

У интервјуу за ТВ Русија, Шешељ је казао да је кризу у Украјини „измислила Америка“, а да Кијевом владају „нацисти, западни агенти чији су очеви раније служили Хитлеру и убијали људе“.

Рекао је да СРС подржава самопогролашену Доњецку и Луганску републику, те да сматра да је „Крим део Русије, као што је и Косово део Србије“.

Шешељ је навео је да СРС против уласка Србије у ЕУ, већ се залаже за интеграцију с Русијом. Казао је да Русија први пут после много година има „јаку власт која штити интересе Русије и свог народа“.

Рекао је да се неће вратити сам у Хашки трибунал.

„Не, ја се у трибунал нећу вратити сам. Ако хоће, могу да ме ухапсе и да ме одведу у затвор“, рекао је Шешељ.

Др Војислав Шешељ на литургији у храму Светог Саве

Председник Српске радикалне странке проф. др Војислав Шешељ присуствовао је заједничкој литургији патријарха московског и све Русије Кирила и патријарха српског Иринеја, одржаној данас у храму Светог Саве.

(Бета, Србин.инфо; фото: СРС)