Прочитај ми чланак

БРУКА У ПОРОДИЛИШТУ Докторке се сликале испред голе жене која се породила

0

Dr Sanja Stanojević - Dikić sa koleginicom

На Фејсбук профиле специјализанта гинекологије докторке Сање Станојевић – Дикић, осванула је фотографија са њеном сликом и сликом колегинице где се у позадини види полу гола жена на столу за порађање.

Само неколико сати након што се слика појавила у јавности, њена Фејсбук страница је угашена, а сама докторка тврди да је њен налог хакован и да је фотографија постављена без њеног знања.

Како сазнајемо, фотографија је настала пре двадесетак дана, највероватније на Гинеколошко акушерској клиници у Нишу, где је докторка обављала специјалистички стаж.

„Ово је брука за лекарску професију „

Директор КЦ Ниш проф. др Зоран Радовановић, бурно је реаговао на вест о објављивању слике настале у Породилишту у Нишу.
– Када сам видео, саблазнуо сам се.
Срамота је за две докторке да праве такве слике и да се то објави на Фејсбуку.
Тражићу да се докорки која је још увек на специјализацији, одмах прекине стаж.
Што се тиче друге докторке која је завршила специјализацију у Нишу и вратила се у Прокупље, упутићу допис директору Болнице са захтевом да се казни због овог поступка јер је ово брука за лекарску професију – каже Радовановић.

Доктор Ненад Радмановић, начелник Одељења гинекологије и акушерства прокупачке болнице “др Алекса Савић” у којој је докторка Станојевић запослена, тврди да фотографија није настала у прокупачком породилишту, и одбацује могућност да се такве ствари догађају на одељењу на чијем је он челу.

– Ова фотографија није сликана у нашем породилишту, јер инвентар и просторија који се види у позадини не припадају овој установи – наглашава др Радмановић и наглашава да је у разговору са докторком сазнао да је слика настала неопрезно и без жеље да икога повреди, али да је по њему прекршен професионални кодекс те да он не подржава такав начин понашања.

Проф. др Јасмина Поповић, која је јуче због одласка на службени пут мењала директора Гинеколошко акушерске клинике др Бојана Лукића, потвдила је да је слика настала у делу нишког Породилишта и да су две докторке које су на њој, специјализирале у Нишу. Према њеним речима, Сања је била на специјализацији до 1. октобра, док је друга специјализатнкиња др Снежана Поповић још обавља специјалистички стаж за Здравствени центар у Гажином Хану.

– Дежурала сам са Сањом док је била на специјализацији, просто ми је немогуће да је она тако нешто урадила и поставила такву слику на Фејсбук. Она је млади доктор и добар човек, тако да ми је то неспојиво са њом – каже проф. др Поповић.

Она истиче да не зна да ли је законски дозвољено сликање у тим просторијама или не.

– Људи свашта сликају и стављају на Фејсбук. Ја лично тако нешто не бих учинила, јер је недопустово – каже проф. др Поповић.

Др Станојевић-Дикић: Хаковали су ми Фејсбук профил

– Током јучерашњег дана, неко је хаковао мој Фејсбук профил и поставио спорну фотографију.

Извињавам се ако је јавност узнемирена због позадине у којој се види породиља, али је слика настала након успешно завршеног порођаја и у време док смо са колегиницом писали записник – изјавила је видно узнемирена докторка Сања Станојевић-Дикић.

(Blic)