Прочитај ми чланак

Јаке снаге полиције од синоћ на југу Србије!

0

Како преносе поједини београдски портали, јаке снаге полиције су аутобусима синоћ око 23 часа кренуле на југ Србије из свих делова земље.

– Очекује се рушење споменика, али ће се претходно учинити све да се преговорима и мирним решењем дође до договора. Уколико се не успе, употреба силе је неминовна, али до тога неће доћи док се не заврши посета хрватског премијера Зорана Милановића Србији – каже добро обавештени саговорник „Телеграфа”.

Посланици Скупштине Косова Реџеп Сељими и Наит Хасани изјавили су да је могуће да ће доћи до оружаних сукоба ако институције Србије силом буду уклониле споменик у центру Прешева.

Сељими, који је посланик покрета Самоопредељење и један од најпознатијих команданта бивше Ослободилачке војске Косова, рекао је за приштинску телевизију “Кохавизион” да ситуација у Прешевској долини може да ескалира ако се “дирне” у споменик ОВПМБ.

– Напад Србије на споменик је напад на Албанце. Не кажем нити позивам на мобилизацију, али скрећем пажњу да ситуација може да ескалира, кажем, може доћи до рата – казао је Сељими и додао да они који искључују рат да би се заштитили Албанци греше.

Хасани, посланик Демократске партије Косова, рекао да су косовски Албанци “спремни да заштите Албанце из Прешевске долине”.

(Телеграф)