Прочитај ми чланак

Марсенић (Нови ДСС): Супроставићемо се рушењу старог Генералштаба

0

Нови ДСС ће се супроставити рушењу старог Генералштаба и урушавању српске престонице, најавио је данас потпредседник те странке Предраг Марсенић.

Нови ДСС ће се супроставити рушењу старог Генералштаба и урушавању српске престонице, најавио је данас потпредседник те странке Предраг Марсенић.

„Влада Србије је потписивањем уговора са америчком компанијом Аффинитy Глобал Девелопмент признала да је поклонила зграду генералштаба америчким инвеститорима 25 година након НАТО агресије“, навео је Марсенић у саопштењу.

Истакао је да је намера Владе Србије и америчких инвеститора да „архитектонски бисер у административном и институционалном центру Београда и Србије претворе у хотел са коцкарницом ругајући се српској култури, историји и архитектури“.

„Обнова је замишљена тако да Стокхолмски синдром, по ком се жртва везује за џелата, добија нову димензију, а можда ће бити и преименован у Београдски синдром. Тако ће свако ко дође да ода почаст убијеним у НАТО агресији 1999. године, моћи да заврти рулет, одигра блек џек или покер, што је у потпуном складу са СНС културом сећања“, оценио је Марсенић. По његовим речима, изнајмљивањем, продајом, уступањем нестаје део по део територије, суверенитета и слободе државе Србије зарад финансијске користи режима и њима блиских инвеститора.

„Нови ДСС супроставиће се урушавању српске престонице и њеној великој распродаји на којој се продају не само највредније и најлепше парцеле, већ и његова душа и историја“, рекао је Марсенић.