Прочитај ми чланак

Заустављено испитивање мРНА вакцине код адолесцената због сумње на оштећење срца

0

Модерна је била принуђена да заустави клиничко испитивање у раној фази за своју мРНА вакцину Epstein-Barr код адолесцената.

Истражитељи су прекинули испитивање након што је код једног од учесника дошло до сумње на миокардитис.

Према Unreported Truths: „неопходна је хитна обустава свих дозирања за СВЕ адолесценте“, написао је истражитељ компаније која надгледа испитивање за Модерну, додајући: „Молимо вас да потврдите разумевање и пријем ове хитне комуникације“.

Испитаници би требало да се и даље прате ради безбедности, написао је истражитељ. На испитивању је око 150 адолесцената, заједно са 272 особе од 18 до 30 година.

Особа која није запослена у Модерни, која производи вакцину Spikevax Covid, доставила је имејл за Unreported Truths.

Модерна није открила инвеститорима пробни прекид, који се догодио пре него што су берзе отворене за трговање у четвртак. Акције Модерне пале су за око 85 одсто у односу на максимум из 2021. године, јер продаја Спикеваx-а касни, али остаје међу највреднијим биотехнолошким компанијама, са тржишном вредношћу од 30 милијарди долара.

(Сва дозирања морају одмах да се паузирају! Делимична тема из е-поруке послате којом се зауставља пробни период. Обратите пажњу на временску ознаку е-поште – пре отварања акција Модерне за трговање у четвртак.)

Epstein-Barr вирус, који изазива мононуклеозу, један је од водећих кандидата Модерне за нове вакцине. Компанија је рекла инвеститорима да би годишње могла да достигне милијарде долара продаје.

Али заустављање испитивања поставља питања за Модерну и мРНА вакцине који превазилазе само Epstein-Barr вакцину – званично названу мРНА-1189.

Вакцина користи у суштини исти дизајн као Модернина Ковид вакцина. Обе вакцине укључују ланац модификоване мРНА окружене ситном масном куглом која се назива „липидна наночестица“ или ЛНП.