Прочитај ми чланак

ВЕДРАНА РУДАН: Нас и Амера 500,000,000 *

0

ukrajina-700x466

Занимљива ми је ова фрка око Украјине. Први пут у последњих двадесетак година видим како се Амери мешкоље. Кад напишем “ Амери “ мислим на америчке трговце оружјем који зарађују палећи све из чега би могли извући лову, нафту, моћ. Њихово ширење демократије сада је већ предвидиво.

У свакој земљи на коју баце око треба наоружати „голоруке побуњенике“ који се „голоруки“ боре против мрског диктатора. Затим треба свету преко медија објавити ко је диктатор. Он је увек дивља звер која има једну жену али и тридесет љубавница. Малу децу једе за десерт. На Сиенен или неком другом Ену можемо видети кошћице јадне деце које је монструм испљунуо из своје лабрње.

vedrana-naslovna3

О АУТОРУ

Ведрана Рудан  је хрватска књижевница и колумнисткиња листа „Национал“ где пише колумну „Злоће и поврће“.
Има и своју интернет страницу, rudan.info, на којој објављује своје есеје.

То никад није све. Представници „угроженог народа“, у правилу уплакане жене, на непознатом језику, увек има превод, урлају у НАТО микрофоне што им све диктатор ради. У позадини хиљаде сирочића покушава да побегне из диктатуре која ће се ускоро претворити у демократски прах и пепео. Југославија. Авганистан. Ирак. Либија…

У Сирији је ишло мало теже. Чудно. Ако је ико злотвор онда је то Асад. Проверени људождер и мучитељ. Хрвате је ситуација у Сирији толико погодила да су тамо послали оружје. Кад напишем „Хрвати“ мислим на наше политичаре који су за хиљаду евра спремни побити хиљаду деце тамо где им држава НАТО каже. Мислите да је хиљаду евра мало ? У „нашој“ земљи гузице „наших“ политичара нису скупа роба.

Украјина. Стари сценарио. „Голоруки побуњеници“ кренули су смакнути легално изабраног председника државе, захваљујући нашим порталима и осталим медијима сазнали смо да човек није имао укуса, његова је резиденција сва у злату, златна је и заходска шкољка. Такав ентеријер заслужио је да га Амери преобликују.

Зато је америчка помоћница неког министра кренула на главном украјинском тргу делити топле напитке “ голоруким побуњеницима “ не би ли како скупили снаге да председника државе обесе о куку и пошаљу свету поруку што ће се догодити диктаторима који немају истанчан укус.

Гадафију су направили царски рез јер се према женама није односио као господин. Исплажени језик објешебог Саддама Хуссеина Злоковцу који такође није имао укуса, волио је наплатити нафту, на својим екранима гледамо годинама. Данас у Ираку влада мир и добро. Мир и добро хара и у Авганистану. И у Либији. Добро се осећа и Косово. О осталим сувереним државетинама које су настале након распада Југославије да се не говори.

Украјина. Како јој је мало требало да се демократизује. За длаку. А онда се умешао Путин. Перверзњак који воли младе цуре, риболов, лов на тигрове и Украјину. Кери, амерички државни секретар, највећи борац за светско ћудоређе искочио је из коже и заурлао : „НАТО – ов територија је неповредив.“ НАТО – ова територија? Шта је НАТО – ова територија? То је сваки територија кога „голоруки побуњеници“ морају ослободили од председника, милиона људи, нафте и осталог што расте под земљом и над земљом. Украјина је најновији НАТО – ов територијау.

Путин не да. Он мисли да је Украјина његов територија. Амери су зато лудаку увалили санкције а тренутно апелирају да се у „земљама НАТО – а не сме смањити одбрамбени буџет.“ Преведено на хрватски, хрватске мајке више неће добијати породиљну накнаду јер сваку хрватску куну треба уложити у убијање украјинске деце. Можемо ми Хрвати Путину и санкције увалити. Отети му све опатијске руске виле и претворити их у борделе за америчке и остале НАТО борце за демократију.

Не волим рат али ми је пун курац Амера. И Немаца. И Британаца. И Француза. И Хрвата. Свих ми је пун курац који широм света убијају децу да би својој куповали јахте. Ни Путин није бољи? Није, али мене ето весели што у овој причи они „голоруки“ нису већ на старту Украјину демократизирали до темеља.

* Фора Матије Бећковића

 (rudan.info)