Прочитај ми чланак

УДАР НА ХАЗАРЕ Папа распустио Малтешке витезове након 1.000 година!

0

Папа Франциско је данас неочекивано распустио највернији одред Ватикана - католички верски ред Малтешке витезове који се воде као хуманитарна група и поставио привремену управу Ватикана иако по њиховом Уставу из 1998. године Ватикан више не бира чак ни Великог мајстора.

Ова одлука је донета на највишем нивоу – уредбом и то након пет година оштрих сукоба унутар овог реда, али и између Малтешких витезова и Папе, преносе светске агенције.

Група је формално основана под називом „Суверени војни болнички ред светог Јована Јерусалимског са Родоса и Малте“ и то у Јерусалиму 1.023 године, а од тада њени тајни и полутајни чланови углавном хазарског порекла владају светом и Ватикан преко њих.

У 21. веку имају вишемилионски буџет, а формално свега 13.500 чланова уз 95.000 волонтера и 52.000 медицинара који воде избегличке кампове под контролом глобалиста, као и центре за лечење од дроге, програме за помоћ у катастрофама и разне рехабилитационе клинике широм света.

Малтешки витезови су били веома активни и у осуди Русије уз помагање украјинским избеглицама, пишу британски медији.

Ова интересна група нема своју територију, осим палате и канцеларија у Риму и Ватикану, као и тврђаве на Малти, али зато је издејствовала суверенитет као држава и издаје своје пасоше и регистарске таблице.

Имају дипломатске односе са чак 110 земаља, колико их признаје као државу, чак и статус сталних посматрача у Уједињеним нацијама, што им дозвољава да се свуда петљају у „мировним мисијама“ и у ратним зонама, обавезно подржавајући нечију страну. 

Први Малтешки витезови су били Папини крсташи и потомци крсташа који су опљачкали свете реликвије и богатство од Рима до Јерусалима, успут немилице убијајући православце, а након што су опустошили Србију, посебно су кидисали на Свету Гору.

Последњи „устав“ су Малтешки витезови као самопроглашена суверена држава донели 1998. године, на врхунцу моћи Сорош глобалиста, када су ревидирани односи са Светом столицом тако да ни Великог мајстора више не именује Папа. Такође, женама је дозвољено да постану (нижи) чланови овог реда, а уведени су нови (блажи) критеријуми за признавање тзв. аристократског порекла. Осим тога су тим Уставом ојачали превласт римске централе где борави Велики мајстор и координације над четрдесетак националних удружења.

Занимљиво је поменути да је претходни „устав“ Малтешких витезова донет је у Паризу 1964. године под покровитељством српског краља Петра Карађорђевића, кумчета енглеског краља Џорџа, који се јавно декларисао као  велики симпатизер овог реда. И његов син, престолонаследник Александар Карађорђевић је одликован Великим крстом са златном звездом Малтешког реда, њиховим најважнијим орденом „као представник југословенске краљевске породице која је велики пријатељ реда Малтешких витезова“, али Карађорђевић није малтешки витез јер то могу да постану само званично римокатолици.

Дипломатски односи Србије и Малтешког реда успостављени су средином 19. века. По доласку Вучића на власт,  у Скупштини Републике Србије је јануара 2013. формирана нова (прва је формирана 2009) Парламентарна група пријатељства са Малтешким редом. Председник Групе је проф. др Владимир Маринковић. Споразум о сарадњи и испоруци хуманитарне помоћи Србији потписан је 11. децембра 2013. године.

Први амбасадор у Београду – Словенац

Први амбасадор Малтешког реда у Београду Словенац др Штефан Фалеж, који је предао акредитивна писма првом председнику државне заједнице Србије и Црне Горе (Светозару Маровићу), долази у Београд право из Ватикана, где је од 1997. године представљао Ред, а пре тога био амбасадор Словеније при Светој столици. Иначе, Словенија је експресно изборила независност и статус државе у Југославији управо ахваљујући лобирању овог реда.

Сфере пословања широм света

Контрола над централним банкама и њима подређеним финансијским институцијама, као што су Банка Велике Британије (1694), Банка Француске (1716/1800), Федералне резерве САД (1913), Ватиканска банка (1942), Немачка централна банка (1948/1957), Европска централна банка (1998).

Интерес за Федералне резерве САД: M.M. Warburg & Co (1798, Njemačka), Chase Manhattan Bank (1799, SAD), N M Rothschild & Sons (1811, London), Lazard Brothers Bank (1848, SAD), Israel Moses Sieff (Italija), Lehman Brothers (1850, SAD ), Kuhn (1867, sada dio Lehman Brothers) i Goldman Sachs (1869, SAD).

Банке.  Citibank, Bank of America (контролисана од стране Језуитског реда),

Тајне трансакције и пласман капитала у офшор зоне

Осигуравајућа друштва

Светске фондације: Рокефеллер фондација (1913). Основана (од стране Друштва ходочасника и Малтешких витезова) званично Џон Д. Рокфелер старији и његов син Џон Д. Рокфелер млађи и њихов саветник Фредрицк Т. Гејтс у Њујорку 1913. године.

Фордова фондација (1936.)

Међународни монетарни фонд ММФ (1944.)

Светска банкарска група (1945.)

“Светска банка је формално основана 27. децембра 1945., након ратификације Бретонвудског споразума, који је резултирао Конференцијом Уједињених нација о монетарној и финансијској политици (1. јул – 22. јул 1944.). У ствари, Светска банка је део система УН-а.

Одељења Светске банке:

-Међународна банка за обнову и развој (1945.)

-Међународна финансијска корпорација (1956.)

-Међународно удружење за развој (1960.)

-Међународни центар за решавање инвестиционих спорова (1966.)

-Мултилатерална агенција за гаранције улагања (1988.)

-Светски покрет за федерализам (1947, Швицарска)

-Европска инвестициона банка (1958, Луксембург)

-Фонд за капитални развој Уједињених нација (1966.) (део Програма Уједињених нација за међународни развој, 1965.)

-Legacy Foundation (1973), коју подржава око стотину великих корпорација укључујући Chase Manhattan Bank, Dow Chemical Company, Ford Motor Company, General Motors, GlaxoSmithKline, Mobil i Procter & Gamble.

Азијска фондација (1974), коју финансирају Америчке агенције за међународни развој, Светска банка, Азијска развојна банка, Развојни програми Уједињених нација, Аустралија, Канада, Холандија и Уједињено Краљевство

Фондација Уједињених нација (1998.), у којој посебну улогу има оснивач CNN-а Тед Тaрнер.

Фондација Бил & Мелинда Гејтс (2000.) највећа је и најтранспарентнија „добротворна“ фондација са Билом Гајтесом, Мелиндом Гајтс и Вореном Бафетом као повереницима. У овај „добротворни“ пројекат укључени су и неки чланови Трилатералне комисије.

Информацијске корпорације: медији, софтвер/ИТ, електроника, телекомуникације.

Индустрија забаве: глобални спорт, естрада, пропаганда и манипулација свести, информациона репресија (строго провођење ауторских права, монополи над идејама, контрола медијске информативне политике), надзор корисника друштвених мрежа, цензура на интернету.

Војне корпорације и трговина оружјем

Енергетске и рударске корпорације (нафта, угаљ, метали, дијаманти, вода)

Транспортне корпорације: водени транспорт, друмски транспорт, авио компаније, производња авиона, железнички транспорт.

Фармацеутске корпорације

Прехрамбене корпорације

На годишњим састанцима тајног Билдерберг клуба (који је основао Малтешки витез Јозеф Ретингер), договори се склапају имајући на уму геополитичка разматрања.

Интервенција у политици и правним питањима:

-Управљање глобалним контролним структурама

-Постављање политичке структуре

-Глобалне финансијске структуре

-Уједињене нације (1919/1945, раније познате као Лига народа)

Малтешки ред има сталне мисије при УН и специјализованим комисијама и агенцијама УН: УНЕСКО (образовање, наука, култура), Светски програм за храну, Организација за храну и пољопривреду, Светска здравствена организација, Високи комесар за избеглице, Високи комесар за људска права, Одбор за индустријски развој.

Стални арбитражни суд (1899.)

Карнеги фондација (1903) донирала је 1,5 милиона долара за изградњу и рад Палате мира (1913). У њему се налази Стални арбитражни суд и библиотека међународног права. Од 1922. године у овој згради се налази и потпуно одвојена структура, Стални суд међународне правде, који је касније у систему УН-а назван Међународни суд правде (1945.).

Европски суд за људска права (1950.)

Светска трговинска организација (1944.)

Малтешки ред је такође члан следећих међународних организација:

Међународни комитет Црвеног крста (1863, Женева)

Међународна федерација друштава Црвеног крста и Црвеног полумесеца (1919, Женева)

Међународни комитет за војну медицину и фармацију (1921, Брисел)

Међународни институт за уједињење приватног грађанског права (1926, Рим)

Савет Европе (1949, Стразбур)

Европска комисија (1951, Брисел)

Европско веће (1961, Брисел)

Међународна организација за миграције (1951, Женева)

Латинска унија (1954, Санто Доминго, Париз).

Међуамеричка развојна банка (1959, Вашингтон)

Међународни институт за хуманитарно право (1970, Санремо, Женева)

Учешће у глобалној обавештајној служби (укључујући  ECHELON) и у специјалним службама разних земаља у циљу унапређења интереса Ватикана, језуита и масона.

Војне структуре под контролом овог реда: НАТО, трупе УН, приватна војна компанија Black Water

Стварање фронтова милосрђа: Ово је омиљена забава католичких цркава и језуитског реда. Понекад ове наизглед безазлене добротворне организације користе информације које добију да организирају мреже у другим земљама. Пример: Rotary International (1905). Преко 32.000 клубова у 200 земаља.

Доба крсташких пљачкашких похода изродила је три позната витешка реда – Темпларе, Тевтонце и Хоспиталце (последњи су познати и као Малтешки ред витезова). Темплари су били специјализовани као финансијери и зеленаши. Тевтонци су познати по својој политици немилосрдне колонизације балтичких и словенских земаља. Али, Хоспиталци су све то објединили у једно и владају светом.