Прочитај ми чланак

Почиње међународни финансијски форум БРИКС-а

0

На самиту ће бити усвојена и резолуција о новим платним, обрачунским и емисионим активностима земаља чланица асоцијације.

Међународни финансијски и економски форум БРИКС-а биће отворен у понедељак у Москви и окупиће око 700 гостију из целог света, док ће десетине хиљада учесника на скупу учествовати онлајн.

Министри, представници дипломатских мисија, руководиоци компанија и стручњаци разговараће о стварању независних финансијских инструмената у оквиру БРИКС-а и развоју пословања у условима глобалне трансформације.

Како је саопштио организациони комитет форума, биће усвојена  и резолуција о новим платним, обрачунским и емисионим активностима земаља чланица асоцијације.

Организатори су такође напоменули да ће главни циљеви скупа бити промовисање несметаног уласка земаља БРИКС-а на нова тржишта, међусобне трговине и улагања, као и јачање веза између пословних кругова, влада и заједница.

У плану су и споразуми о међупарламентарној сарадњи држава БРИКС-а и њихових партнера, велики инвестициони уговори између компанија из Русије, Бразила, Египта, Индије, Ирана, Кине, УАЕ, Саудијске Арабије, Етиопије, Јужне Африке. На форуму ће учествовати и представници низа земаља које нису чланице БРИКС-а – Алжира, Египта, Јемена, Палестине, Перуа, Туниса.