Прочитај ми чланак

Пикси одговорио Видићу и оптужио га да лаже: Није то државни новац, не може да…

0

Наставља се расправа око новца и система у српском фудбалу

Драган Стојковић Пикси, одговорио је на изјаве Немање Видића, прослављеног српског фудбалера, у којима се спомињала зарада селектора и стручног штаба наше фудбалске репрезентације.

Интервју Немање Видића за „НИН“ изазвао је много пажње у фудбалском свету Србије, па је и Пикси одлучио да се огласи.

Наиме, Видић је рекао да је из буџета ФСС за потребе селектора и стручног штаба „А“ репрезентације издвојено 16 милиона евра за две године. Селектор Пикси је, као и ФСС, рекао да то није тачно, али је пропустио прилику да прецизира бројке и отклони (бар неке) сумње.

„Није“, одговорио је Стојковић на питање новинара „Журнала“.

Није се ту зауставио, али није открио ни истину до краја.

„Ако Видић изађе са информацијом где се помињу селектор и стручни штаб, онда мора да стоји иза тога. Ради се о класичној обмани и збуњивању јавности. Он у тим годинама и са таквим амбицијама не сме да дозволи нешто тако. На крају крајева, да сам зарадио не 16, већ 116 милиона евра, у чему је проблем? Чији је то новац, ко је те паре унео у Савез? Није то државни новац?“, узвратио је Пикси питањем.

Није хтео да прецизира зараду.

„Могу тачно да вам кажем колико смо зарадили, али чему то“.

Наставио је о Видићу…

„Постоје порески органи, тачно се зна колико смо платили њима. Не знам да ли је Немања изманипулисан, да ли постоји групација која га је навела да каже тако нешто“.

Није крио да је љут на Видића, а поменуо је и изборе за председника Фудбалског савеза Србије.

„Не може да ме повреди неко као он који не ради ништа. Јако је ружно оно што је рекао. Показао је непоштовање према мени. Као селектор нисам могао да му помогнем, ни одмогнем у жељи да постане председник ФСС. То нису оптужбе него коментари који не приличе њему. Он је велико фудбалско име, поштовао сам га и увек говорио лепо о њему. Били смо поносни на његове игре. Затечен сам пре свега његовим основним незнањем. Ако већ помиње бројке, неких 16 милиона, прво мора добро да се информише. Треба неко да му објасни и поједностави шта су биланси, завршни рачуни итд. Место за ту врсту питања је седница Скупштина, чије је члан“.

Пикси истиче да се Видић не појављује у просторијама ФСС.

„Никад није био, нити ће да дође. Нисмо сви те среће да радимо и играмо у Енглеској. Неко мора да  ради и на другим местима. Ружно да се у том контексту помиње моје име. Може да ме критикује, да му се не свиђа како играмо, које играче позивам. Направио је аутогол са тајмингом. Могао је да каже пре или после, а не дан-два пред церемонију жреба, у Филхармонији где смо с поносом представљали Србију“, истакао је Пикси у интервјуу за „Спортски журнал“.