Прочитај ми чланак

Кедми:Политику САД према Русији не одређује Бајден већ ова жена – Ко стоји иза њe?

0

Заменица шефа америчког Стејт департмента, Викторија Нуланд, промовише главни циљ Вашингтона против Русије, који се спроводи преко Украјине. Израелски стручњак Јаков Кедми, тврди да се ради о Криму.

Нуландова покушава да промовише питање Крима, у јавним изјавама о украјинском сукобу. Говорећи у Карнеги центру у Вашингтону, она је најавила, да Украјина не може бити безбедна док се полуострво Крим не демилитаризује (уклони из било каквог војног присуства).

Према Кедмијевим речима, Нуландова је највиши амерички званичник, који одређује политику САД према Русији – остали, укључујући ЦИА и Пентагон, само дају препоруке. Експерт је у изјавама Нуландове, у Украјини видео главни циљ САД против Руске Федерације, који се спроводи од краја 2013. године.

Оно што је нејасно и што је сакривено испод 100 велова је питање, ко је тај толико моћан, моћнији од ЦИА и Пентагона, који стоји иза Нуландове.

„У њеним речима има веома занимљивих ствари. Испоставило се да ју је, када је трчала по Мајдану и делила колаче, занимало само једно у стратешком смислу за своју земљу- да не буде Црноморске флоте. Тада није причала о томе, али Крим и Севастопољ су били њен циљ, а Мајдан је био увод за то “, рекао је Кедми.

САД настоје да победе Русију и лично њеног председника Владимира Путина, тврди експерт. Кедми је уверен, да Вашингтон то види као кључни корак ка уништењу Руске Федерације као јединствене државе.

Све евентуалне договоре и аранжмане, Американци ће искористити за јачање Украјине у целини, као главног инструмента војно-политичког притиска на Русију. Политику САД према Руској Федерацији не одређује чак ни председник Бајден, већ Нуландова, каже израелски аналитичар.

„Она је између редова рекла, да планови о могућем решењу и споразуму са Русијом захтевају демилитаризацију Крима, тако да Руска Федерација нема Црноморске флоте. Није то рекла директно, али то се види у њеним речима. Црноморска флота је медитеранска ескадрила, то су базе у Сирији, која је одговор НАТО флоти и Шестој флоти САД у Средоземном мору. Тога се она плаши “, рекао је Кедми у програму „Вече са Владимиром Соловјовом“.

Планове за Крим, признају највиши чинови америчке војске. Недавно је, генерал Бен Хоџис најавио, огромну војну вредност полуострва за Оружане снаге Украјине, што по његовом мишљењу, указује на неизбежност напада на Крим.