Прочитај ми чланак

NEWS FRONT: Извештај из Новорусије за Божић

0

Novorusija

Саопштење од локалног становништва и народне милиције специјално за ЊУЗ ФРОНТ.

14:31

Министарство одбране ДНР наводи да је ВСУ три пута прекршио режим примирја

«Напали су село Зајцево у близини Горловке,село Нова Маринка и подручје Доњецког аеродрома»-наводи се у саопштењу.

11:25

Према саопштењу народне милиције ЛНР украјинци су започели терористичке акције на територији ЛНР.

«У село Лопаскино које са налази на 1 километар од линије разграничења дошло је око 30 људи.Према информацијама које имамо они припадају 92 украјинској бригади и дошли су ради спровођења терористичко диверзантских акција»-наводи се у саопштењу народне милиције.

Народна милиција такође саопштава да је 5 јануара око 10 часова извршен један терористички акт.

» Експлозија је извршена у село Лозовское у близини Славјаносербска на железничкој станици.Експлозију је изазвала импровизована направа која је постављена на прузи непосредно након изласка воза из станице.Од последица експлозије поломљен је прозор на дежурној згради станице али жртава нема»-саопштавају из народне милиције.

09:35

Синоћ око 21 час противник је отворио ватру на села Стаханка и Безимено у Новоазовском рејону.Ватра је отворена из села Широкино које се налази на самој линији разграничења према Мариупољу.Гаћали су минобацачима домета 82 и 120 мм, а такође бачено је и 10 мина.

Кијевски плаћеници отворили су ватру из тенковског оружја и минобацача домета 120мм.»Из правца Троицког су нас гађали два пута уз помоћ тенкова т-64 и минобацача»-саопштавају из народне милиције.Нападали су највише у другој половини јучерашњег дана док се становништво спремало за дочек божића.

Такође мисија ОЕБС је евидентирала да у околини Мариупоља североисточно и источно од града украјинска војска поставља артиљеријско оружје.

17:40.Западно од Горловке води се битка између снага ДНР и ВСУ.Укри нападају из стрељачког оружја.

news-front.info