ФЕЈСБУК ЈЕ КРЕНУО У ОЗБИЉAН ОБРАЧУН! А ево ко је мета и шта ће бити забрањено!

0

Друштвене мреже су кренуле у отворени рат против теорија завере и ширења лажних вести, а први на удару нашао се Алекс Џонс, чувени радио-водитељ, чијих је пет емисија и сајтова скинуто и укинуто, и то због говора мржње.

У рат су се укључили Фејсбук, највећа светска друштвена мрежа, Пинтерест, Спотифај, као и Епл и Јутјуб, најпопуларнији сајт за објављивање видео-записа.

Контроверзни ставови

Међу Џоунсовим укинутим емисијама налази се његова најпознатија „Тхе Алеx Јонес Схоw“, као и видео-записи са сајта ИнфоWарс. Гугл је отишао толико далеко да је уклонио цео његов канал са своје платформе. Фејсбук је уклонио четири странице повезане са Џоунсом на којима је он објављивао своје контроверзне ставове, као и видео-снимке.

ЛИЧНА КАРТA

Aлекс Џоунс
Рођен: 11. фебруар 1974.
Место: Далас, САД
Брачно стање: разведен
Деца: троје

Младост

Алексов отац је био зубар, а мајка домаћица. Његови преци су

пореклом из Немачке, Велса и Енглеске.

Почетак

Још у младости је читао књиге попут „Новог светског поретка“. Напустио је колеџ у Остину и почео да ради као водитељ на једној кабловској телевизији.

Од куће

Напушта телевизију и прелази на радио. Убрзо добија отказ због ставова и почиње да преноси своје емисије од куће преко интернета.

Занимљивост

У децембру 2015. његов гост је био Доналд Трамп, тада председнички кандидат. Дан после избора Трамп је звао Џоунса да му захвали на помоћи у кампањи.

„Одлуку смо донели после пријема бројних жалби због непримереног садржаја који је објављиван на овим налозима. На њима је глорификовано насиље и коришћен је непримерен речник према трансродним особама, муслиманима и имигрантима, што се коси с нашом политиком према говору мржње“, наводи се у саопштењу Фејсбука.

Из Епла су поручили да желе да промовишу сигурно окружење за све своје кориснике. Јутјуб је укинуо канал Алекс Џоунс, који је пратило 2,4 милиона људи.
Његов сајт ИнфоWарс има 10 милиона посетилаца месечно, што је више него неки угледни медији попут Економиста или Њузвика.

Тужба за клевету

Алекс Џоунс се прославио промовишући најразноврсније теорије завере, међу којима су најпознатије оне да иза напада на Америку 11. септембра 2001. стоји влада у Вашингтону, као и да је масакр у основној школи Сенди Хук у Конектикату (САД) заправо превара. Родитељи убијене деце тужили су Џоунса за клевету због тих ставова. Пре три године објавио је и тврдњу да је Русија започела окупацију Америке и да су се војници под командом Кремља искрцали на Аљаску и преузели је.

Активно је подржао Доналда Трампа и једини пут га је критиковао након што је шеф Беле куће бомбардовао Сирију.

ТЕОРИЈЕ ЗАВЕРЕ У КОЈЕ ЏОУНС ВЕРУЈЕ

Иза бомбашког напада у Оклахоми 1995. стоји савезна влада

Иза напада 11. септембра 2001. стоји Џорџ Буш

Иза масакра у основној школи Сенди Хук стоји савезна влада

Над белцима се врши геноцид промоцијом абортуса и имиграције

Русија је започела окупацију Америке, и то искрцавањем на Аљаску

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!