Прочитај ми чланак

Мистични симбол на Фејсбук профилу: Траг за несталом Данком

0

Нови траг о несталој Данки појавио се јуче ујутру и подигао целу Србију и регион на ноге

Foto: Facebook/Ivana Ilić/Miloš Ilić

Данка Илић (2) нестала је у уторак 26. марта у Бањском Пољу у близини Бора, а за седам дана, колико је нема, појавио се један траг – снимак из Беча на ком се налази девојчица која веома подсећа на несталу Данку из Србије. На Фејсбук профилу њеног оца примећен је мистични симбол који подсећа на број 30.

Foto: Fejsbuk/printscreen

Симбол се зове аум или ом, а иако су га многи повезивали са сектама, заправо нема никакве везе са тим. Ом или аум представља свети мистични слог у индијским религијама будизму и хиндуизму које имају више од милион следбеника широм света. Ом се може наћи и у њиховим светим храмовима, списима, па чак и манастирима.

Слог ом често се изговара током медитације и пре рецитације. Еквивалент овом слогу у хришћанству је реч амин.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SRB Journal (@srbjournal)

Слог ом често се изговара током медитације и пре рецитације. Еквивалент овом слогу у хришћанству је реч амин.

С обзиром на то да аум или ом подсећа на број 30, могуће је да га Милош Илић користио и као симбол својих година, као што му стоји и на Инстаграм профилу. Са друге стране, позивни број за Бор такође гласи 030.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SRB Journal (@srbjournal)

 

Подсетимо, нови траг о несталој Данки појавио се јуче ујутру и подигао целу Србију и регион на ноге. У питању је снимак на ком се види девојчица која неодољиво подсећа на малену Данку из Бора, а настао је у Бечу. На снимку се поред девојчице за коју се сумња да је Данка налазе и две млађе жене из Румуније.

Човек који је снимио девојчицу је Србин који живи у Бечу, а навео је да је покушао да се обрати женама са снимка, које му нису одговориле ни на немачком ни на енглеском, док су разговарале на румунском. Он је додао и да је запазио да су дозивале девојчицу непознатим именом на које се она није одазивала.

У истрагу се укључила и бечка полиција, али и Интерпол, а полиција ради на утврђивању идентитета детета са снимка.

Претражен терен око појате где је нестала, данима се избацује смеће и шут 
Полиција је од четвртка на поседу на ком је Данка последњи пут виђена, а како јављају наши репортери са лица места данима се избацивао шут и смеће које окружује кућу. Избачено је неколико багера пуних старих ствари и шута, а полиција је и окопавала земљиште мотикама.

На лице места у петак су стигли и припадници спасилачких јединица МУП, као и пас Зиги. Претражени су тунели, канали, и целокупан терен у близини места где је Данка нестала.

Девојчица је последњи пут виђена у уторак, а на себи је имала љубичасте панталоне, маслинасту јакну и везан репић. Због њеног нестанка по први пут се у Србији огласио систем Амбер Алерт под називом „Пронађи ме“.