Прочитај ми чланак

Бил Гејтс уложио милијарде долара у фирму која проучава турбо карциноме

0

Фондација Била и Мелинде Гејтс је приватна фондација основана 2000. године од стране Била и Мелинде Гејтс са циљем побољшања глобалног здравља, образовања и економске правде.

Фондација је позната по великодушним донацијама и улагањима у различите пројекте широм света.

У овом случају, Фондација Била и Мелинде Гејтс је уложила милионе долара у француску биотехнолошку компанију која се бави истраживањем и развојем технологија за обнављање имунолошког система пацијената са раком.

Оваква улагања су важна јер биотехнолошке компаније често представљају кључну карику у иновацијама у медицинској индустрији, посебно у областима као што су онкологија и имунотерапија.

Обнова имунолошког система пацијената са раком може бити од виталног значаја у борби против болести. Рак често узрокује ослабљење имунолошког система, што може отежати телу да се бори против болести.

Стога су истраживања и технологије усмерене на јачање или обнављање имунолошког система кључни кораци у развоју ефикаснијих терапија против рака.

Фондација Била и Мелинде Гејтс уложила је милијарде долара у француску биотехнолошку компанију која ради на обнављању имунолошког система пацијената са раком, док светска елита наставља да прави велике кораке у лечењу турбо карцинома.

У децембру, Фајзер се кладио на 43 милијарде долара да ће турбо рак постати најуносније подручје лечења, шокирајући свет медицине аквизицијом Сеагена, мале фармацеутске компаније која лечи рак и тренутно зарађује само 2 милијарде долара годишње.

Нова аквизиција компаније Фајзерзер значи да ће моћи да лече седам од 10 најбрже растућих карцинома на свету. Није лоше за компанију која жели да ухвати тржиште и реши сам проблем који изазива.

Сада је Гејтс, који има дугу историју „предвиђања“ катастрофалних догађаја, следио вођство компаније Фајзер улажући милијарде у „експериментално истраживање рака“ дизајнирано да „обнови имуни систем“.

Гејтс фондација, која је уложила милијарде у вакцине против Цовид-19, сада користи део свог профита да уложи новац у Смарт Иммуне, француски биотехнолошки стартуп.

Смарт Иммуне ће користити средства Гејтс фондације да спроведе експериментално испитивање технологије у раној фази на пацијентима са раком како би обновили њихов имуни систем након хемотерапије.

Смарт Иммуне је такође добио грант од 17,5 милиона долара и улагање у капитал од Европског савета за иновације.

Извршна директорка Карине Россигнол рекла је за Финанциал Тимес да се Смарт Иммуне сада нада да ће привући даље инвестиције заинтересованих страна како би даље развијао своје истраживање.

„Наш рад на обнављању имунолошког система пацијената је посебно узбудљив за глобално здравље јер концепт има примену не само у онкологији већ и у лечењу заразних болести као што је ХИВ“, рекла је она.