• Почетна
  • СВЕТ
  • Порошенко потписао закон о увођењу санкциjа Русиjи
Прочитај ми чланак

Порошенко потписао закон о увођењу санкциjа Русиjи

0

Porosenko

Председник Украjине Петро Порошенко данас jе потписао закон коjи украjинскоj Влади омогућава да уведе економске санкциjе против Русиjе, као одговор на одлуку Mоскве о зони слободне трговине и производном ембаргу, саопштено jе на саjту украjинског парламента.

Mинистарство за економски развоj Украjине предложило jе влади те земље да обустави деjство зоне слободне трговине с Русиjом у оквиру Заjеднице независних држава и да уведе ембарго на низ руских производа, преноси Спутњик.

Предлог тог министарства jе да 2. jануара буде обустављен споразум о зони слободне трговине с Русиjом, а да од 10. jануара ступи на снагу забрана на увоз одређених производа из Русиjе.

Kако jе раниjе саопштио руски премиjер Дмитриj Mедведев, 1. jануара Русиjа ради заштите свог тржишта уводи акцизе и производни ембарго Украjини, сличан оном коjи делуjе против земаља коjе су подржале антируске санкциjе.

Истовремено, Државна дума Русиjе jе усвоjила закон о обустави деjства споразума о зони слободне трговине с Украjином, закљученог у оквиру Заjеднице независних држава.

Извор: Танјуг