• Почетна
  • СВЕТ
  • Нови сукоби у Бенгазију: смакнуто 6 припадника снага сигурности, преко 40 рањених
Прочитај ми чланак

Нови сукоби у Бенгазију: смакнуто 6 припадника снага сигурности, преко 40 рањених

0

Вести говоре о новим сукобима у Бенгазију, припадници болничког особља истичу како је синоћ „смакнуто 6 припадника либијске војске и полиције“, преноси АФП.
Радници болнице у Бенгазију, који су жељели остати анонимни, наводе како су 4 особе упуцане у главу док су двојица убијена пуцњем у прса. Након прегледа тијела, истичу како се радило о егзекуцији. Чланови породица потврдили су идентитет убијених и сви су радили за војску или полицију.

Информације такођер говоре како је око 40 особа рањено у јучерашњим сукобима те како међу њима има најмање још 4 жртве. Што се заиста догађа на терену Бенгазију још увијек није познато. Но, новинарка CNN-а у посљедњем извјештају спомиње активност „про-Гадафијевих лојалиста“.

АП преноси како Мохаммед ел-Мегареф, који врши функцију председника у новој влади, позива на „распуштање илегалних милиција“, но, многи сматрају како централна власт у Триполију има мали утјецај на бројне наоружане скупине које су преузеле власт у своје руке након завршетка рата 2011.

Другим речима Либија хрли у хаос и више нико не зна каква ћебити даљна њена  судбина: нови грађански рат као у Сирији или  исламска диктатура као што је била у Авганистану?

 

(АФП, адванце, србин.инфо)