Прочитај ми чланак

Звезда потпуно реновира тим

0

Sa Pintu121

(Курир)

Речи тренера Црвене звезде Рикарда Са Пинта да садашњи тим нема квалитет за титулу, најавиле су на неки начин радикалне промене током предстојећег прелазног рока.

Свођење рачуна изгледа овако: уговори на крају сезоне истичу Николи Микићу, Мендешу Кадуу, Стевану Рељићу и Николи Петковићу, док уговор о позајмици истиче Луису Гариду. Мале су шансе да ће било ко од ове петорице и наредне године носити црвено-бели дрес, поготово јер Микић и Каду још увек нису одговорили на понуду за нови уговор.

Наредне сезоне у клубу неће бити ни Никола Максимовић, који је одавно продат инвестиционом фонду Пинија Захавија, потом Јован Крнета и Натанијел Асамоа.

Уз добру понуду, из клуба могу да оду Лука Миливојевић, Огњен Мудрински, Срђан Мијаиловић, Бобан Бајковић, Ненад Милијаш, Филип Касалица и Филип Младеновић.

Како тренутно стоје ствари, Звезду би у наредној сезони требали да воде Урош Спајић, Александар Пантић, Вукан Савићевић, Огњен Ожеговић, Лука Милуновић, Марко Вешовић и Стефан Михајловић, као и Дарко Лазовић, кога претходно очекује дужа пауза због тешке повреде лигамената.

Очекује се и да већи број играча из млађих категорија буде прикључен првом тиму. Ту се пре свега мисли на момке који ће бити у конкуренцији за меч последњег кола против Војводине Јовић, Стојановић, Брајовић, Грујић, Грчић, Јакшић, Стојковић, Чикић, Лазић, Караклајић.

С обзиром да је Звезда у беспарици и да „виси“ излазак у Европу, питање је ко би могао наредне сезоне да појача редове клуба из Љутице Богдана.