Прочитај ми чланак

Звезда остаје без Гаспрома?

0

Гаспром њефт, моћна руска енергетска компанија, могла би да откаже спонзорства многим фудбалским клубовима, међу којима је и Црвена звезда.

Према писању портала из Санкт Петербурга „Неваспорт.ру“, узрок је пандемија коронавируса због које су акције компаније пале на тржишту и фудбал им у овом тренутку није приоритет.

Flickr

Према речима Александра Дјукова, првог човека Гаспрома, компанија је у кризни период ушла у стабилном стању, али је и додао како ће вероватно морати да буду конзервативнији.

Гаспром је у Европи главни спонзор у Зениту, Шалкеу, Оренбургу и Црвеној звезди, и међу њима је само екипа из Санкт Петербурга сигурна.

„Највећим делом речи Дјукова се односе на главну делатност компаније, производњу нафте, а поменути конзерватизам се манифестује у општој политици. Наиме, Гаспром је спонзор клубовима као што су Црвена звезда и Омск Авангард (хокеј). Хокејашки клуб има потенцијал за наредне сезоне, али није јасно зашто је спонзорство српског клуба потребно када знамо да ће цео свет после пандемије бити у финансијској кризи и да ће се навијачи бојати да иду на трибине. Сасвим је могуће да ће Црвена звезда бити први кандидат са којим ће Гаспром раскинути сарадњу, вероватно привремено“, пише портал „Неваспорт.ру“.

Црвена звезда је са генералним спонзором Гаспромом продужила уговор крајем 2019. до последњег дана 2021, по којем би требало да добије осам милиона евра за две године.