• Почетна
  • СПОРТ
  • Звезда добија новог тренера, стиже Душко Ивановић а и нова појачања!
Прочитај ми чланак

Звезда добија новог тренера, стиже Душко Ивановић а и нова појачања!

0

Dusko_ivanovic(Блиц)

Кошаркашки клуб Црвена звезда Телеком требало би да овог уторка добије новог тренера, трофејног стручњака Душка Ивановића, а и значајна играчка појачања у данима који следе.

Ивановић би на скупштини клуба требало да буде именован за новог тренера, уместо Дејана Радоњића који је Звезду водио у завршници сезоне 2012/2013. Преузевши екипу пред завршни турнир Јадранске лиге, Радоњић је успео да оствари примарни циљ – пласман у финале обезбедио је учешће у Евролиги, али су порази од Партизана потом доживљени и у борби за регионални и за домаћи трофеј првака, па је руководство клуба одлучило да са њим прекине сарадњу.

Душко Ивановић је са Лиможом освојио међународни Куп Кораћа 2000. године, а са Тау Керамиком је двапут био финалиста Евролгие, 2001. и 2005. године. Протекле четири године радио је у Кахи Лаборал.

Са Звездом би требало да потпише уговор вредан 400.000 евра, мада је стручњак родом из Бијелог Поља спреман да ради у црвено-белом табору и за мањи износ, о чему ће детаљи бити познати након седнице Скупштине клуба са Малог Калемегдана која почиње у уторак у 17 часова.

Бројна појачања: Стобери, Драговић, Шупут и… Миличић?

Оно што је већ сада готово извесно, то је да ће Звезда добити и ново појачање у играчком кадру, досадашњег Цибониног Американца, Дерила „Ди-Џеја“ Строберија.

ОВај 27-годишњи бек-шутер, који је ма старту професионалне каријере играо за Феникс Сансе 2007, био је седми стрелац АБА лиге са 14,8 поена по мечу, уз 2,7 скокова, 2,2 асистенције и 2,2 „крађе“ по одиграном сусрету.

Уз Строберија, Звезда је у преговорима и са Николом Драговићем, крилним центром који је играо прошле сезоне за Авелино, а којије освојио злата са свим млађим кошаркашким селекцијама наше земље.

Жеља црвено-белих је и бишви члан Партизана, Предраг Шупут, који је минулу сезону провео у Цедевити, а можда најзанимљивији детаљ, попут неизвесног наставка сарадње са иконом клуба, капитеном Игором Ракочевићем, су актуелни преговори са Дарком Миличићем, некада другим пиком НБА драфта који би у Звезди могао да заигра уз уговор од 600.000 евра годишње.