Прочитај ми чланак

Звезда дефинитивно избачена из регионалне лиге

0

Vaterpolo-Crvena-zvezda

Ватерполисти Звезде дефинитивно пребачени у регионалну А2 лигу, пошто су због одузимања бодова такмичење у А1 лиги, завршили на последњем месту са „минус 6“ бодова.

Српски репрезентативни ватерполо доминира светском сценом. У клупском је ситуација обрнута – веома тешка.

Црвена звезда суоченa је избацивањем из најјаче групе регионалне Триглав лиге.

Руководство такмичења донело је одлуку са се црвено-бели следеће сезоне такмиче у А2 лиги. У А1 ће Јадран из Сплита и Будва. Жаба црвено-белих није усвојена, а, према незваничним информацијама, на дисциплинском суду у Дубровнику није био присутан представник Србије.

„Избацили су нас на правди Бога. Немам сада шта да кажем, ко зна шта ће се догађати у наредном периоду али је сигурно да нисмо рекли све“, рекао је председник Звезде Виктор Јеленић поводом одлуке донете у понедељак.

Црвена звезда је избачена из регионалне ватерполо Триглав лиге након спора око регистрације тројице играча,наводи се на званичном сајту такмичења.

У образложењу одлуке стоји и да је председник ВК Црвена звезда Виктор Јеленић кажњен забраном обављања дужности у року од 18 месеци.

Управни одбор регионалног такмичења претходно није дозволио регистрацију тројице нових играча Црвене звезде (Филипа Кљајевића, Драгана Драшковића и Срђана Аксентијевића). Њих тројица су играли за Звезду у тријумфима над Радничким и Војводином, али је лига те утакмице регистровала поразима црвено-белих, којима је одузела и шест бодова.

Извор: redstarfamily.info