Прочитај ми чланак

Златибор други пут домаћин турнира у оквиру 2. АБА кошаркашке лиге

0

У складу са свим прописаним епидемијским мерама, Златибор је домаћин четвртог и последњег турнира у оквиру 2. АБА лиге.

Сви такмичари тестирани су пре поласка из своје земље и приликом доласка на планину, а утакмице ће се играти без присуства публике. На турниру који се игра у Туристичко рекреативном комлексу „Златибор“ у периоду од 22. до 28. марта учествује 14 екипа из земаља региона (Словеније, Хрватске,Босне и Херцеговине, Македоније, Црне Горе и Србије), биће одиграна 21 утакмица, а утакмице у 13,17 и 21 час биће преношене на ТВ Арена спорт каналу. 

Током такмичења биће одигране утакмице 11,12. и 13. кола лигашког дела. Након овог  такмичења до краја сезоне остаје плеј-оф и плеј-аут. Шампион 2. АБА лиге пласираће се у 1. АБА  лигу у сезони 2021/2022. а финалиста ће играти бараж меч са претпоследњом екипом из 1. АБА  лиге.

Златибор, након одржавања турнира у Бања Луци и Сарајеву, једини је који је два пута домаћин овог такмичења, у прилог чему говори добра организација и добри услови за реализацију овако значајног турнира.

Подсећања ради, Златибор је био домаћин и првог турнира 2. АБА лиге када су спортске екипе имале прилику да уз подршку Туристичке организације Златибор обиђу туристичке локалитете на територији општине Чајетина. Т

оком овог четвртог и последњег турнира лигашког дела, кошаркаши из шест земаља региона, уз подршку ЈП „Голд гондола Златибор“ имаће прилику да се возе најдужом гондолом на свету.