Прочитај ми чланак

ЗЛАТИБОР: Активнија Србија – тренирајмо заједно да будемо јачи и лепши!

0

У среду, 01. августа на Краљевом тргу на Златибору биће одржан "Тренинг дан"- тренерски тим "Активнија Србија", са почетком у 17.00 часова.

Програм манифестације Активнија Србија:

17:00 Отварање манифестације

– Савети о исхрани нутриционисте Марије Прчић
-Савети о физичкој активности др Вук Стевановић
-Тренинг у трајању од 45 мин
-Полигон за децу током целе манифестације
-Наградна игра Фит пасс (1месец тренирања бесплатно)

Пројекат АС (Активнија Србија) је осмишљен као масовни јавни тренинг на ком ће суграђани моћи бесплатно да вежбају, а главни циљ је да се прошире видици по питању здравијег и спортског начина живота.

Пројекат Активнија Србија има задатак да подигне свест грађана Србије о значају физицке активности, о томе колико је она важна за очување здравља,и колико, на крају крајева, доприноси лепшем и здравијем животу. У последних неколико година рађена су истраживања која су дала поражавајуће резултате, чак 65 % грађана Србије се не бави ниједном физичком активношћу.

Овим истраживањем су, пре свега, били обухваћени адолсценти код којих је, на жалост, све више присутна гојазност, па чак и дијабетес.

Грађани Србије због физичке не активности оболевају од хроничних обољења у вечем проценту него у земљама региона. Зато Активнија Србија има јасан циљ:

„Удружимо се, вежбајмо заједно и покренимо све оне који то нису могли сами!”

Након тренинга „Активније Србије“ на летњој позорници Краљевог трга са почетком у 20.00 часова биће одржан Фестивал народне музике.