Прочитај ми чланак

ЖИВОТ ЈЕ ЧУДО Наташа поново осваја трофеје!

0

Од играчке каријере опростила се трофејом у Купу, а на исти начин је отпочела и њена нова улога у Црвеној звезди.

У Наташу Ковачевић вероватно нико није сумњао када је прошлог лета преузела руководећу функцију славног женског колектива под обручима, а дефинитвну потврду да је спремна за велика дела добили смо Звездиним освајањем пехара на завршном турниру Купа Милана Циге Васојевића.

Девојка која је у последњих неколико година померила границе могућег и својом снагом, одлучношћу и оптимизмом за многе постала симбол успешне борбе са недаћама, наставила је да ниже успехе и у сасвим другачијој улози.

– Морам да признам да ми је било много теже да гледам са стране него својевремено када сам била на терену. Ипак, после свега што су девојке приказале, осећај је изванредан и посебно сам срећна због њих. Приметно је да напредују, што је потврда да се са њима добро ради, и то ме испуњава огромним осећајем задовољства – каже Наташа.

Млада председница признаје да је пре почетка сезоне постојала огромна жеља да се одбрани пехар у Купу, а да је Звезда играма то и заслужила:

– Имамо веома млад и перспективан тим, а оно на шта сам веома поносна јесте што међу играчицама влада изврсна атмосфера.

Када Наташу Ковачевић упитате о амбицијама за будућност, она има спреман одговор:

– Да се још више попуни витрина са трофејима. Звезда је у богатој историји 28 пута била првак државе и једва чекамо да на дрес пришијемо и трећу звездицу – кратко застаје Наташа и потом спушта лопту на земљу:

– У животу и у спорту најважније је да свакодневно учите и напредујете. Када сам играла са овим девојкама, оне су училе од мене, а сада ја учим и развијам се са њима. Велика ми је част што сам у могућности да пратим њихов развој, који је, заправо, само подсетник на то колико још морају да раде. Најважније ми је да оне имају добре услове, које је веома тешко обезбедити. Моја жеља је да будемо независни и стабилни, а да притом анимирамо људе да гледају женску кошарку и женски спорт уопште.

Пишем књигу о свом животу!

Наташа Ковачевић најављује нешто што ће многе заинтересовати… – Завршавам писање књиге која ће представљати моју причу о кошарци и животу и у томе ми свесрдно помаже новинар „Политике” Александар Милетић, коме сам веома захвална. Идеја за књигу се у мени родила јер су ме после несреће бројни људи питали како сам се са тим суочила и како сам пребродила ту трагедију. Сви су очекивали неки револуционарни савет, али да би дошли до правог одговора, морају да упознају мене, како је пролазило моје одрастање, однос са мојом породицом и шта сам све пролазила тренирајући кошарку – констатовала је Наташа Ковачевић.