Прочитај ми чланак

ЦРНОГОРСКО ОЛИМПИЈСКО НАВИЈАЊЕ: Говор мржње и пријетње српским навијачима

0

„Сви који су рођени и живе у Црној Гори, којима су коријени у Црној Гори, а који своју профилну слику украшавају симболом подршке репрезентацији Србије на Олимпијским играма у Рију, а не Црне Горе, су го*на која треба проћерати одавде и забранити им да нос помоле ође икад више. Пи, не могу да псујем овако јавно, нијесам тако ни васпитан, а нема што им не бих рекао. Смрдљиве посрбице! Пи!“, стоји у објави корисника Фејсбука Обрена Меденице из Црне Горе.

obren-medenica-640x232

Објава Меденице односи се на понуду компаније Фејсбук, која је овог љета омогућила својим корисницима да фотографију на профилу „оките“ знаком репрезентације за коју навијају, а корисницима у Црној Гори ово је био повод за вријеђање на националној основи.

Они који се декларишу као Црногорци, а који су своје профилне фотографије искористили за промоцију црногорског националног олимпијског тима, обрушили су се ових дана на оне које сматрају противницима – Србе, тј. навијаче српске репрезентације.

У нападачким коментарима се најчешће чује да сви они који у Црној Гори навијају за српску репрезентацију („посрбице“) треба да оду одавде у Србију, или чак да буду одавде истјерани. Међу коментарима испод објаве са различитих профила послате су поруке пуне говора мржње и оштрих пријетњи.

darko lekic mrzi srbe

„Дарко Лекић: ГО*НА СУ СРЕСТВА КОЈИМА МОЖЕШ ДА НАЂУБРАШ ЛИВАДУ. ОНИ СУ НИКО И НИШТА, ДУПЛА НУЛА.“

Корисник Здравко Лазаревић истиче да је блокирао (и „починуо“) оне који славе Православну нову годину.

darko lekic mrzi srbe

Здравко Лазаревић: Ко год се појави такви од мојих пријатеља а живи у Србији скидам капу, али све наше блокирам одма’, тако без љутне. Тако сам блокирао ове што су честитали српску нову годину и да ви речем починуо сам од њих…

Марко Вујовић оцјењује да поменути навијачи српске репрезентације „треба да се причувају…“.

marko

Марко Вујовић: То је она политика која је довела да данас плачу по Србији што их је Хрватска поћерала, а нека се причувају да им се не деси исти сценарио ође у Црној Гори јер не заслужују ништа боље, фукаре од фукара…

Корисник Дарко Комита Ђуровић тражи спас на Грможуру, тврдећи да је Голи Оток преблага мјера за преваспитавање.

darko

Дарко Комита Ђуровић: (…) За њих је био Голи Оток, слава му и милост, као успјешна мјера преваспитавања… Ови су за Грможур, брате, ка за вријеме Краља Николе, да се тамнице заједно са губавцима. Мало је пљунут на њих…

Ранко Шћепановић каже да је за ово крива власт јер није примијенила „словеначки примјер“, по коме су сви дошљаци, тврди Шћепановић, бивали истјерани ако се у року 48 сати не изјасне као Словенци.

ranko

Ранко Шћепановић: За све је то крива власт данашња, зашто није словенски примјер примијењен, зашто? Кум ми је у Словенију 30 и више година, заснова’ је породицу тамо, жена му је Словенка али имао је 48 сати да се изјасни је ли Словенец, или да се спакује и одакле је доша’. Је ли их ко кара за то – није, и вуци сити и овце на броју.

Портал ИН4С ће наставити да прати интернетске објаве повезане са олимпијским навијањем у ЦГ, а овом приликом молимо наше читаоце да се уздрже од коментара који позивају на мржњу.