Прочитај ми чланак

За које фудбалске клубове навијају тенисери?

0

Најбољи тенисер света навија за Звезду, Надал је фан Реал Мадрида, Каролина Возњацки страствени навијач Ливерпула…

Моноги тенисери и тенисерке су велики фанови фудбала, они најважнију споредну ствар на свету воле скоро као и свој спорт.

Иако је каријеру започео у ТК Партизан, најбољи тенисер света Новак Ђоковић се отворено декларише као велики навијач Црвене звезде. Новак за себе каже да је велики заљубљеник у фудбал и колекционар дресова. Једном приликом рекао је да му је омиљени европски клуб Милан. Није тајна да је његов најдражи клуб у Шпанији Реал Мадрид, а у Лисабону навија за Бенфику. На турнирима се неретко појављује у различитим фудбалским дресовима.

Недавно се на кошаркашкој утакмици Црвена звезда – Игокеа појавио у дресу црвено-белих, и тако проузроковао бурну реакцију тренера Партизана Душка Вујошевића. Српски тенисер је пре неколико година извео почетни ударац на мечу Црвена звезда – Бежанија, а учествовао је и у хуманитарним мечевима које је организовао клуб из Љутице Богдана.

Српски тенисер Јанко Типсаревић такође навија за Црвену звезду, међутим, посебно је познат као велики фан Барселоне. Јанко поред Барсе воли и милански Интер, међутим, његова љубав према каталонском гиганту је много већа. Фелисиано Лопез је једном приликом написао на твитеру: „Тражио сам највећег Барселониног фана, и нашао сам га.“ У прилог је ставио Јанкову слику у Барсином дресу.

Виктор Троицки не крије да је велики навијач Партизана, и да своје време радо троши на праћење црно-белих. Када је у Београду радо иде на утакмице фудбалског и кошаркашког клуба. Иако је играо за Црвену звезду, не крије да је цео живот сањао да добије аплаузе од Гробара.

Немица Агелика Кербер је велики навијач Бајерна из Минхена. Иако је из Бремена то није утицало на њу да постане фан Вердера, већ се определила за најуспешнији немачки тим Бајерн Минхен. Недавно је усликана у Јапану у јакни са обележијима Баварског клуба.

За разлику од Керберове, Маркос Багдатис подржава свој локални клуб Аполон Лимасол. Багдатис је најпопуларнији спортиста на Кипру, и неколико пута је организовао прикупљање новчаних средстава за добротворне акције, са фудбалским клубом. Он је за свој омиљени тим одиграо и неколико ревиалних мечева. Овај страствени навијач неретко је показивао своју подршку клубу и на својим мечевима, након освојеног појена често узвикне „Ела Аполон“.

Данска тенисерка Каролина Возњацки велики је фан фудбалског клуба Ливерпул. Каролина је једном приликом добила дрес са аутограмом капитена „Црвених“, Стивена Џерарда. Данска тенисерка је са задовољством, на захтев навијача, носила тај дрес на Турниру у Дохи 2011. Возњацки је касније на твитеру шаљиво прокоментарисала свој стајлинг: „Ја сам носила дрес, биће занимљиво видети фудбалере у мојој опреми.“

Горан Иванишевић је рођен у Сплиту, граду популарног фудбалског клуба Хајдук, међутим, хрватски тенисер је ипак страствени навијач Вест Бромич Албиона. Вероватно се и ви питата зашто се определио баш за ВБА… Наиме, његов одличан пријатељ, спортски новинар, Дејвид Лов је велики фан Вест Брома, па се верује да је захваљујући њему и он сам заволео овај енглески клуб. Први меч уживо, гледао је 2011. године када је менаџер тима био Рој Хоџсон, тада је добио и дрес са својим именом па је одушевљено прокоментарисао: „Ја сам шест и по година желео ово… То је био савршен дан!“

Други тенисер света, Швајцарац Роџер Федерер, познат је као велико љубитељ фудбала. Негов најдражи клуб је Базел. Популарни Федекс је једном приликом прокоментарисао: „Најгори тренутак за мене био је прошле године кад смо изгубили у првенству од нашег највећег локалног ривала екипе Цириха. Био сам на Мастерсу у Риму тада и сећам се да сам се много нервирао.“

Шпанац Рафаел Надал Познат је као велики навијач Реал Мадрида. Овај Мајорчанин је као дете био изузетно талентован фудбалер, међутим, одлучио се за тенис. Иако је његов стриц Мигел Анхел поносно носио Барселонин дрес, Надал је своје срце ипак поклонио великом ривалу Реал Мадриду. У својој биографији је написао да навија за Реал јер му је отац велики фан „краљевског клуба“. Надал је велики навијачки фанатик, када је у Аустралији и утакмица Реала је у пет ујутру он обавезно устаје и гледа меч. Тренинзи су испланирани искључиво када Реал не игра утакмицу.

Ана Ивановић навија за Партизан, док је Ненад Зимоњић навијач Звезде. Енди Мареј је фан локалног шкотског клуба Хамилтон, док Американке Серена и Венус Вилијамс навијају за Мајами Делфинсе, чак су недавно узеле учешће и у власништву тог клуба.

 

(Курир)