Прочитај ми чланак

НИГЕРИЈЦИ ИЛИ ХРВАТСКИ ТАЈУКУН купују Раднички 1923?!

0

Потенцијални инвеститор је изразио интересовање за најлибералнији однос, с тим да приликом будуће приватизације има право прече куповине.

У ИГРИ И ХРВАТСКИ ТАЈКУН?

Осим поменутих бизнисмена из Нигерије, како може да се чује, заинтересовани су и пословни људи из Азербејџана, али то је на дужем штапу, док је агенција из Хрватске, прецизније из Ријеке, одустала када је чула колики су дугови Радничког – 73 милиона динара. За заинтересоване важи и један домаћи конзоријум у власништву хрватског тајкуна Ивице Тодорића у којем је фирма „Фриком”.

Мада се у медијима појављују незваничне информације да би стратешки партнер шумадијског прволигаша Радничког 1923 могао да буде неко из иностранства или конзорцијум домаћих фирми, једино што је, бар за сада, сигурно, јесте да није ништа сигурно.

Иако је Никола Урошевић, помоћник градоначелника за спорт рекао да су преговори у току и да конкретних резултата нема, неке вести су процуриле, као на пример да су за стартешко партнерство заинтересовани бизнисмени из Нигерије.

Као што је „Спорт” и објавио поменути инострани инвеститор, из Нигерије, изразио је интересовање за најлибералнији однос с тим да приликом будуће приватизације има право прече куповине.

Да ли је то баш тако, може само да се нагађа. Досад је у преговорима учествовао само њихов представник, који борави у Србији, а главни оци још нису долазили, али је, како може да се сазна из извора блиским окрњеном руководству прволигаша из града на Лепеници, предлози су после сваког новог састанка били одмеренији и обазривији.

Ипак, како сазнајемо, такође, нешто више могло би да се зна када се градоначелник Радомир Николић, врати са одмора и почне да ради, а то би требало да буде сутра.

Очигледно је да преговори не иду баш глатко и да би одлуку требало да пресеће градоначелник, па да онда буде организована три пута одлагана ванредна седница Скупштине клуба.

Извор: Novosti.rs