Прочитај ми чланак

ЗА БОЛЕСНУ ДЕЦУ НЕМА: Снс картел из буџета донирао 2 милиона евра у ФСС!

0

Молим и апелујем по ко зна који пут да се државни врх позабави платама запослених у ФСС и да сви функционери, од Ненада Бјековића као в. д. председника, Јована Шурбатовића као генералног секретара и председника Судијске комисије Дејана Филиповића, као и остали запослени да покажу на увид плате српском народу.

Ако један лекар ради за 120.000 динара као специјалиста спасавајући људске животе, који је проблем да једном изађе истина у јавност и да сваки Србин зна систематизацију и плату запосленог у ФСС, које се крећу у распону од три до пет, шест, седам хиљада евра.

Зашто помоћ државе ФСС-у, а онда када дође време за лечење деце брже-боље отварање бројева и слања СМС за помоћ. Ако је потребно, дај да и ми обични грађани уплаћујемо путем СМС помоћ за ФСС и плате у Фудбалском савету Србије. Питам надлежне институције, по ко зна који пут, у чему је проблем да сви запослени покажу своја примања и побију моје тврдње које сам изнео у јавност, а кажњен сам са 12 месеци забране рада у фудбалу због тачних тврдњи?

Молим председника државе и премијерку и апелујем на њих по ко зна који пут да реагују и да истина изађе на видело, како би сви имали увид у примања надлежних у ФСС. Господин Милован Ђорић је једаред рекао да они могу сами себе одредити плату као независни орган, јер послују и остварују профит.

Господине Ђорићу, питам Вас и Одбор за хитна питања и надлежне у Савезу, шта ће Вам помоћ од два милиона евра државе из резервних средстава ако сте у добитку? Зашто регионима у земљи, тј. за пет региона мање новца на годишњем нивоу од ФСС, а за плате запослених у ФСС, и то за само њих неколико са бенефицијама много више на име зарада, такође на годишњем нивоу.

Чиме су то Бјековић, Шурбатовић, Филиповић, Караџић заслужили да имају плате на месечном нивоу као неко што прими на годишњем нивоу? Да ли су они астронаути? Дипломате од којих зависи држава и питање Косова? Да ли држава помаже ФСС да случајно не буде мањка на њиховим рачунима?

Молим све запослене да покажу на увид папир из пореске управе о примљеном новцу у протеклој 2021 години. Уколико не реагује нико из државног врха и Савеза нека доставе на увид. Подмећу кривичне пријаве и идемо до краја за своју казну коју трпим, а то је удаљавање из фудбала, а све због тога што сам изнео истину.

Уколико нисам изнео истину, спреман сам да сносим консеквенце. У супротном, тужићу и тражити одштету и разлог због чега сам скинут са листе посматрача. По ко зна који пут апелујем да се што пре рашчисти да чуварима касе ФСС.

Како је могуће да у ФС Мађарске, који воде људи мултимилијардери и који раде од плата, а остварују успех, људи из света политике који руководе Савезом су прихватили посао и раде у интересу фудбала? Зашто је код нас кршење закона да се политичар кандидује на изборима у ФСС? Угрозиће садашњу гарнитуру? Је л’ то проблем?

Уместо да нам је драго да имамо људе који ће обезбедити средства регионима, клубовима, организацијама и који ће радити без накнада, ми читамо вест да држава уплаћује два милиона евра ФСС-у. Одговорно тврдим да има људи који би радили без накнада у ФСС, почев од председника, потпредседника до председника Судијске комисије.

Нинослав Спасић, бивши судија ФИФА