Прочитај ми чланак

ВУЈОШЕВИЋ: Рањени смо, али нема предаје

0

mario-hezonja-partizan-dusko-vujosevic-prelazak-1342043535-184703

Тренер Партизана свестан свих проблема каже да је нереално да Партизан победи Барселону, али да се његови играчи ниједног тренутка неће предати.

Пред кошаркашима Партизана је ново искушење – дуел са Барселоном.

Црно-бели ће се на мегдан славном клубу у Пиониру изаћи оптерећени неуспесима од ЦСКА и Црвене звезде, али и повредом првог организатора игре.

Пораз од „армејаца“ у прошлом евролигашком колу био је са највећим минусом у богатој историји играња „парног ваљка“ у европским такмичењима. Дуги, ништа мање болан, стигао је од „вечитог“ ривала пред домаћом публиком.

Али, управо је та друга утакмица против градског ривала дала наду црно-белима да могу до изненађења против Каталонаца у пакленој атмосфери београдске хале.

Иако суочен са повредама, пре свих првог плеја Леа Вестермана, кошаркаши актуелног шампиона Србије и АБА лиге, одиграли су борбено од првог до последњег минута и нијансе су одлучиле да победа после додатних пет минута припадне Звезди.

Тренер црно-белих Душко Вујошевић истиче да његов тим „рањен“ и да није реално да победи Барселону, али да сви играчи желе победу у мечу 6. кола Евролиге.

„Утакмица ће бити кошаркашки спектакл и публика ће видети квалитетну кошаркашку представу. Играчи ће сигурно пружити свој максимум, а за паметне и разумне то је највиша врста победе. Видећемо зашта ће тај максимум бити довољан. Уз помоћ публике која је увек уз нас видећемо колико можемо. Волео бих да они немају свој дан, али црно на бело, Барселона је фаворти“, рекао је Вујошевић новинарима у Београду.

РАЧУН ОДБЛОКИРАН

Вујошевић је рекао да је рачун клуба јуче био блокиран, али је данас направљен споразум са банком Марфин, тако да клуб може да покуша да на тржишту нађе замену за повређеног Вестермана.

Главни противници Партизану за пласман у Топ 16 фазу су Будивељник и Нантер, али после победе Нантера у Барселони црно-белима је потребно једно изненађење – победа у гостима или победа над фаворитом код куће.

„У овом стању није реално да направимо ниједно изненађење. Фали нам плејмејкер и ми ћемо се трудити да то решимо у најкраћем року, али нећемо да журимо и да правимо грешке јер нам од тога зависи остатак сезоне… Свакако смо ‘рањени’, али утакмица против Звезде показала да су играчи спремни да се јуначки боре“, казао је Вујошевић и додао:

„Пораз од ЦСКА од 42 разлике је најтежи у нашој историји, али кад се води овако млад тим треба да се има широк спектар очекивања. Партизан је изградио углед у Европи, противници нас поштују и желе да нас победе максималном разликом“.

Меч у Москви су због повреда пропустили Таренс Кинси и Дејан Мусли, а тренер црно-белих је рекао је екипа у добром здравственом стању.

„Лекарски, ситуација је доста добра, али није иделана. Разни играчи имају различити степен осетљивости на бол. Сви имају жељу да играју, али не можемо очекивати да се игра преко бола ако то може да донесе озбиљнију повреду“, казао је он.

Вујошевић је замолио публику да не баца предмете на терен и изнео да Евролига води истрагу против њега због понашања на утакмици са Фенербахчеом.

Кошаркаш Партизана Жофре Ловерњ рекао је да очекује победу против Барселоне.

„Очекујем победу, наравно. Утакмица је веома важна за нас, видећемо како ће се одвијати, али сигуран да ћемо се максимално борити. Против Звезде смо показали да можемо да играмо без Леа. Изгубили смо али кад се изгуби на добар начин глава може да се задржи горе. Морал нам је подигнут упркос поразу“, казао је Ловерњ.

Меч 6. кола Евролиге између Партизана и Барселоне игра се сутра, четвртак, од 20.45 у београдском Пиониру.

(МОНДО, фото: Бета)