Прочитај ми чланак

Вујошевић: Поносан сам на своје играче!

0

kosarkasi-partizana

(Курир)

Тренер кошаркашког клуба Партизан Душко Вујошевић рекао је да ће тим следеће сезоне поново бити са младим играчима, јер је на то принуђен тешком ситуацијом, али да ће покушати да оствари што бољи резултат.

„Били смо принуђени да продамо Лучића и да практично надокнађујемо и попуњавамо тим младим и талентованим играчима, како из Србије, тако из целог света“, рекао је Вујошевић.

Црно-бели су припреме за сезону почели 5. августа, оптерећени блокадом рачуна и финансијским бригама, а на првом окупљању било је, због разних репрезентативних обавеза и повреда, мало првотимаца и много играча на проби, од којих су неки јако млади.

„Концепт ће бити у да у оквиру финансијских могућности, и користећи то што је много младих и талентованих играча заинтересовано да дође код нас, створити тим који пре свега добро ради, али има потенцијал и велики таленат. Покушаћемо тако да направимо што бољи резултат“, рекао је тренер црно-белих.

Вујошевић је казао да се у тиму добро ради, као и увек, али је истакао да тим касни са селекцијом за следећу сезону, тако да му је на крају драго што је Партизан опстао.

„Увек се овде добро ради. Момци су млади, добро раде, а има шанси и да поједини остану овде, али кажем…каснимо са селекцијом за следећу сезону. И прошле године смо направили основни тим, а сада је била идеја да се он допуни и повећа квалитет, а тако и подигне праг очекивања, али смо због познатих околности дошли у ситуацију да се боримо за голо преживљавање…Драго ми је што ће Партизан преживети, дишући на шкрге“, рекао је Вујошевић.

Тренер дванаестоструког узастопног шампиона Србије и шестоструког првака региона поновио је да Партизан увек мора да има шампионски тим, или да га ствара.

„Ми смо сада више у позицији да стварамо шампионски тим…Играчи су показали велики степен залагања, огромну лојалност и вероност, а и због трпљења немаштине, одбијања позива других клубова, наших конкурената и из других земаља, од тренутка када су постали слободни, а и сада су слободни, да једини императив који ја стављам пред њих је да свако пружи свој максимум. Очекујем да давању свог максимума допринесу и људи из Спортског друштва, а пре свега Партизановци који су у стању да материјално помогну“, рекао је он.

Вујошевић није директно одговорио на питање да ли је огуглао на похвале бивших и садашњих играча на рад у Партизану, од којих је последњи Француз Жофре Ловерњ, који је у црно-белима прешао пут од резерве у Шпанији до репрезентативца и играча изабраног за НБА, а који је више пута истицао да не мрда из клуба.

„Поносим се својим играчима…Немају сви исту тачку топљења, а треба поднети и успех и неуспех“, рекао је Вујошевић.