Прочитај ми чланак

ВУЈОШЕВИЋ: Морао сам у тим да ставим сина директора банке

0

Трофејни тренер у емисији „Да се не лажемо“ изнео непознате детаље из Партизана

Бивши тренер КК Партизан Душко Вујошевић отворено је у емисији „Да се не лажемо“ аутора Ратка Фемића, у продукцији „Адрија медија групе“, открио многе ствари из периода док је седео на клупи црно-белих.

Вујошевић је у емисији, која ће бити емитована у петак, између осталог, причао о притисцима, како је настао дуг према њему, фамозној тужби ФИБА БАТ, оптужбама које стижу од стране новог председника Партизана, као и односу с бившим пријатељима из Партизана и с председником РС Милорадом Додиком…

Мијаиловић је постао стручњак за Вујошевића

– Господин Остоја Мијаиловић је за четири месеца, колико је у Партизану, постао стручњак за Душка Вујошевића. Износио је тезу да сам ја о свему одлучивао, па и о финансијама, те да сам крив за овакву финансијску ситуацију. Касније је причао да неће да полемише са мном због моје болести, а ја поручујем да сам за њега здрав, здравцат, не могу бити здравији… Направљена је подла конструкција без аргументације, не знам да ли је малоуман па слуша Тодорића, што не верујем да јесте, него прави конструкцију која му одговара.

Правили су стратегију да ми не исплате ништа

– Споразум о исплати мог дуга на рате написан је тако да у случају спора иза тога стоји ФИБА арбитражни суд, то јест БАТ. Мишко Ражнатовић, мој тадашњи адвокат, питао је Николу Пековића: Да ли ти мислиш да исплатиш овог човека или да га превариш? Он је одговорио: Да га исплатим. И данас се прича да је Ражнатовић ухватио Пековића на сентименталност што је у тај споразум укључио БАТ. Значи да су они правили стратегију да ми не исплате ништа…

Прихватио сам, али сам рекао да ће играти онолико колко заслужи

– Тадашњи председник клуба Павловић, кога је довео Тодорић, узео је тај кредит од Марфин банке, а ја тада нисам знао детаље услова. Имао сам обавезу да син директора банке Ненад Стефановић мора да буде у тиму. То сам могао да прихватим, али сам рекао да ће играти онолико колико заслужи. Неће добити ни секунд ако не заслужи, и јако мало је играо.

Додик ме није питао ни како сам

– Додику се није свидело што сам дошао на место селектора БиХ. Кад ми се десило ово у Партизану, ниједном није окренуо телефон да ме пита како сам. А имали смо коректан однос, и нешто више од тога.

Цео интервју можете погледати у петак од 21.00 часова на порталу Курир.рс