Прочитај ми чланак

Вујошевић: Црвена Звезда заслужује све честитке

0

vujosevic

Тренер кошаркаша Партизана Душко Вујошевић рекао је да је турски Фенербахче предвођен Жељком Обрадовићем велики фаворит у мечу 4. кола Евролиге у „Пиониру“, али је истакао да његовим играчима нико не може да одузме право на наду.

– Знамо о каквој се екипи ради и ко их тренира. Они су овде велики фаворити, а нама једино преостаје да пружимо максимум и уз екстраординарну мотивацију и подршку са трибина дођемо у ситуацију да се надамо нечему – рекао је Вујошевић на конференцији за медије у дворани „Пионир“.

Доласком Обрадовића овог лета Фенербахче је истакао највише амбиције у Евролиги, а Вујошевић сматра да дуели са најтрофејним европским стручњаком увек имају посебну црту.

– Обрадовић је најбољи европски тренер, човек који је поникао у Партизану и ми смо веома поносни на то. Ми смо добри пријатељи, али то све престаје код првог подбацивања лопте на утакмици – нагласио је тренер црно-белих.

Он је навео да екипа Партизана и даље има одређене здравствене проблеме.

– Таренс Кинзи је још увек без тренинга и тек би вечерас требало да почне да ради са екипом, а ту су и ситни проблеми код Богдана Богдановића, док се Лео Вестерман вратио у пуни тренинг – објаснио је Вујошевић.

Према његовим речима турски клуб у овом тренутку није први фаворит за освајање Евролиге, али је сигурно један од главних кандидата за пласман на завршни турнир.

На питање новинара да ли се сећа да је некад у Евролиги изгубио утакмици у којој је водио 15 разлике, алудирајући на пораз Црвене звезде од Панатинаикоса у претходном колу, Вујошевић је рекао:

– Не може не знам ко да буде одговоран када се поведе 15 разлике, а онда када се изгуби да сва кривица падне на тренера. Тренер је део сваке екипе. У том мечу видео сам да је Звезда демонстрирала моћ, играчку и тимску, а на крају је одлучивала једна лопта. Мало ми делује као „памфлетске прича“ да је тренер крив за такав пораз. Искрено, не могу тачно да се сетим, али вероватно сам губио и утакмице у којима сам имао и већу предност од 15 поена. Тежак је тренерски посао – констатовао је Вујошевић.

Тренер Партизана нагласио је и да црвено-бели заслужују све честитке за оно што су урадили у претходних неколико година.

– Када упоредим Звезду од пре три године са овом данас могу само да причам о заслугама људи што тај клуб игра Евролигу, има пуну халу и више новца од нас. Зато заслужују честитке, а да им желим да добијају, и не желим – искрено је рекао Вујошевић.

Млади првотимац Партизана Богдан Богдановић рекао је да се радује дуелу са Фенербахчеом.

– Биће то важна утакмица за нас, пре свега због стицања искуства, Фенербахче је велики клуб са врхунским играчима. Не можемо да обећамо ништа друго, него да ћемо дати све од себе и покушати да уз подршку са трибина дођемо до резултата – поручио је Богдановић.

Утакмица 4. кола А групе Евролиге између Партизана и Фенербахчеа игра се у петак од 20.45 сати у дворани „Пионир“.

(Танјуг)