• Почетна
  • СПОРТ
  • Вујошевић: Бојић је са места директора Суперлиге смењен купљеним гласом
Прочитај ми чланак

Вујошевић: Бојић је са места директора Суперлиге смењен купљеним гласом

0

Z(Блиц), Бета)
Тренер кошаркаша Партизана Душко Вујошевић рекао је да му је драго што утакмица против Радничког није имала резултатски значај, али је већи део разговора с новинарима посветио дешавањима у врху лиге.

„Драго ми је што утакмица није имала резултатски значај, јер не бих био срећан да смо одлучивали о туђој судбини. За три дана почиње плеј-оф и било је важно да се одигра добро, да се не би кварила атмосфера, али и да се избегну повреде“, рекао је Вујошевић новинарима.

Партизан је победио Раднички са 91:79 у последњем колу Суперлиге Србије. Црно-бели су већ обезбедили прво место, а Раднички неће играти у плеј-офу.

„Било је лепих и добрих потеза. Раднички има много играча који шутирају за три, често играју са ниском поставом, што ствара проблем. Игра без императива је њима учинила шут лаким и није било лако добити. У том смислу сам задовољан, јер спремни дочекујемо плеј-оф“, рекао је Вујошевић.

Највише времена проведено је на коментар смене директора такмичења Предрага Бојића. То је учињено у петак на седници председништва клубова, без претходне најаве.

Вујошевић је оценио да је Бојић „у оквиру својих могућности“ добро обављао свој посао, јер је био под великим притисцима.

„Нисам правник, али нигде није правно образложено због чега је дошло до смене. Једноставно, направила се гласачка машина, купљен је тај један глас, вероватно одређеним обећањима. Чудна је и структура тог директоријума. Чине га предтавници два клуба који не играју у Суперлиги“, рекао је Вујошевић.

Представник Партизана једини је био против, док Раднички није гласао зато што није имао свог сталног председника. За су били Црвена звезда, ФМП, Војводина и представник клубова Дарко Јовичић.

„Партизан је био против те смене принципијелно, због тога што је одрађен на начин како је одрађено, без икаквог правног разлога. Једноставно је направљена већина и та већина без икакве друге мотивације ради шта хоће. Мислим да то није поштено и да не води добрим стварима“, рекао је Вујошевић.

Grb_partizanТренер Партизана истакао је да жели да на терену у плеј-офу све буде како треба, иако нови директор није изабран „како треба“.

„Ако не буде то радио, ако се покаже да је ова смена знак неког притиска, демонстрација силе, претње шта може да се догоди, није то једино што може да се деси. Није то само са једне стране…Ја, међутим, верујем у дигнитет судија“, рекао је Вујошевић.

Тренер Партизана је, међутим, истакао да неће унапред доносити судове, већ ће сачекати да види како ће нови комесар радити и позвао је све да се концентришу на кошарку.

Тренер Радничког Мирослав Николић казао је да је сезона била неуспешна и да не тражи оправдања, али да је током целе сезоне имао проблема са повредама и мењањем играча.

„Вечерас нисмо били комплетни, али и да јесмо, не бисмо добили. Јесмо незгодан ривал и можда би утакмица би била другачија, али… Дао сам шансу младим играчима, да видим колико могу, нису много ни играли током године“, рекао је Николић.

Тренер је казао да ће Раднички сада правити играче и да жели да се врати у Јадранску лигу.

Николић је поводом смене Бојића рекао да се нико у лиги ништа не пита осим водећих клубова.

„Шта одлуче Звезда и Партизан, то је то. Ми остали се ништа не питамо. Иако сам најтеже пролазио, највише плаћао, требало је да завршимо годину, па да видимо. Много се и не мешам у то. Могао сам сад да добијем техничку, а нема ко да ме казни“, рекао је Николић.