• Почетна
  • СПОРТ
  • Вучић: Партизан ће платити порез; Нећу се мешати у рад ФСС
Прочитај ми чланак

Вучић: Партизан ће платити порез; Нећу се мешати у рад ФСС

0

gagic

(Спортски журнал)

Први потпредседник Владе Србије Александар Вучић изјавио је да сви у држави, па и спортски клубови морају да плаћају порез и да мисли да ће људи из кошаркашког клуба Партизан бити задовољни предлогом о решењу за плаћање пореског дуга.

– Велике напоре држава је предузела по питању да помогне и људи из Партизана су предузели велике напоре, али наша порука је потпуно јасна свима, и Звезди и Партизану, и свакоме – рекао јеВучић новинарима после пријема у влади који је организовао за атлетске репрезентативце Србије.

Делегација кошаркашког клуба Партизан јуче је с директором Пореске управе Иваном Симичем разговарала о репрограму дугова. Према подацима Пореске управе, Партизан, с каматама, дугује преко 150 милиона динара.

– Мислим да ће људи из Партизана рећи колико смо били правични, поштени и коректни, иако ја знам да је некима увек лакше да се, када не постоје решења, то пребаци на политички ниво. О том нећу ништа да кажем, али једна ствар је важна, порез у овој земљи плаћају сви и плаћаће га сви, изузетака неће бити – рекао је Вучић.

Он је рекао да су правила иста за све, да држава помаже спортским клубовима и да је „уверен да ће Партизан платити порез”.

– Можете да ме волите или не волите, али мислим да ме у овој земљи сви доживљавају као озбиљног и одговорног човека. Питао ме је Симић хоће ли бити нулта толеранција или не, далеко од тога да је у нашој земљи увек била нулта толеранција, ја сам му рекао биће нулта толеранција, радите свој посао – додао је први потпредседник владе.

На питање новинара да ли држава некако може да се умеша у решавање проблема са Фудбалским савезом Србије, Вучић је рекао да га „боли глава од безброј других проблема”.

– Да вам право кажем, глава ме боли од безброј других проблема и само би ми још то требало у животу. Желим им много успеха, желим им да победе Хрватску, желим им колико хоћете успеха, али за нас је најважније да направимо здрав систем – рекао јеВучић.

Поједини клубови Супер лиге Србије траже од председника ФС С-аТомислава Караџића да поднесе оставку, због чега је већина утакмица другог кола почела са пет минута кашњења.

Навијачи Црвене звезде су после утакмице с Јагодином, у суботу, блокирали на одређено време центар града, испред просторија ФС С-а на Теразијама.