• Почетна
  • СПОРТ
  • Вошу чека ђаволски тежак посао: На Карађорђу дебитују Фреј, Таиво, Сивели… (ВИДЕО)
Прочитај ми чланак

Вошу чека ђаволски тежак посао: На Карађорђу дебитују Фреј, Таиво, Сивели… (ВИДЕО)

0

bursa
(моззартспорт)

Из Бурсе најављују најјачи могући састав са новајлијама из Серије А и тројицом сјајних Аргентинаца

Није Барса, али је Бурса! Пред Војводином је можда и најтежи ривал у последњих пар година. Турски представник је најјачи противник који је могао да западне Лале у жребу. У Новом Саду су се већ помирили са тиме и спремају да запуцају из свих могући оружја на Турке, па шта буде. Издања у мечевима са Хонведом уливају наду навијачима Војводине, али реалност је да Бурса има много квалитетнији тим.

Из Турске најављују најјачи могући састав Бурсе која је у досадашњем делу прелазног рока урадила сјајан посао: Сва појачања су најављена у првој постави за меч на Карађорђу!

На голу ће дебитовати сјајни Француз Себастијан Фреј, један од најбољих голмана у Серији А у претходној деценији. У одбрани би требало да почну млада нада Сенер Озбарјакли на позицији десног бека и појачање из Милана Таје Таиво, власник једне од најјачих левица на свету, на шта ће домаћи фудбалери обавезно морати да обрате пажњу.

59 милиона евра је процењена вредност састава Бурсе!

Штоперски тандем би требало да чине одлични Аргентинац Ренато Сивели који је дошао из Нице и који је био на листи жеља Милана, али му је Бурса дала јачи уговор, као и искусни капитен Ибрахим Озтурк. Позицију десног везног ће заузети Мурат Јилдирим дете Ајакса, док ће по левој страни дејствовати некадашњи млади репрезентативац Турске, Ферхат Кираз. Игру ће креирати сјајни Аргентинци: Пабло Батаља и Фернандо Белуши. Батаља је у прошлој сезони турског шампионата имао 15 голова и 17 асистенција и најбољи је играч тима. Белуши је некада играо за Олимпијакос, Порто и Ђенову, носио и дрес репрезентације Аргентине и деловаће офанзивно попут Батаље.

Најближи голу Лала биће искусни Тунчај Санли и Чилеанац Себастијан Пинто. Санли је познат као џелат Хрватске на ЕП 2008. године и има огромно искуство, али није био у форми пропле сезоне. Највећа дилема је да ли ће у шпицу почети Пинто или словачки репрезентативац Станислав Шестак. Пинто је више класична деветка и за сада је у предности, али могуће је и да Словак добије шансу од првог минута.

Дакле, пред изабраницима Марка Николића је ђаволски тежак посао, поготово што из Бурсе најављују да је циљ да ове сезоне прођу групу у Лиги Европе. Оно чиме Бурса не може да се похвали, то је тренер. Искусни Хикмет Караман је водио многе турске клубове, да би у финишу прошле сезоне преузео Бурсу. Ово ће за њега бити деби у евро-куповима.

Бурса је у припремном периоду имала пет провера и половичан учинак. Ајнтрахт из Франкфурта их је прегазио са 5:1, Борусија Дортмунд их је сваладала 4:1. Аустријског друголигаша Аустрију Луштенау су савладали 3:0, а са италијанском Ромом су играли 1:1. Пре три дана су имали последњу проверу пре меч са Лалама и победи су турског друголигаша Баликесир са 3:2. Погедајте како је то изгледало на припремама…

                                        

                                        

                                        

                                        

Термин почетка меча је промењен и уместо од 19.00 часова, утакмица на Карађорђу ће почети сат времена касније. Меч суди шкотски арбитар Стивен МеКлин који је у прошлом колу квалификација делио правду на Кипру у дуелу Омоније и Астра Ђурђуа, а раније у каријери је водио још три меча у квалификацијама за евро-купове и никада није показао на белу тачку.